Adventní setkání na Arcibiskupství olomouckém


Dne 7. prosince 2009, se v prostorách Arcibiskupského paláce v Olomouci konalo již pravidelné Adventní setkání. I letos pozvání arcibiskupa Mons. Jana Graubnera přijali představitelé veřejného života, politici, podnikatelé, zástupci neziskového sektoru, kněžského semináře, univerzit, armády, policie a mnoha dalších subjektů Arcidiecéze olomoucké. Cílem setkání bylo především adventní zamyšlení a tedy příprava na blížící se Vánoce.

Jedním z hlavních hostů večera byl ing. Eduard Janota, ministr financí České republiky, který ve své promluvě mimo jiné zavzpomínal, jak on sám prožíval dobu adventní. Dalším hostem byl Josef Záboj, ředitel občanského sdružení Centrum pro rodinu v Olomouci, které již téměř po dvacet let své existence usiluje o zkvalitnění a upevnění vzájemných vztahů mezi členy rodiny, a to formou přednášek, vzdělávání, organizací manželských společenství apod. Tomuto sdružení byl věnován i výtěžek večera ve výši 80.000,- Kč, který Josefu Zábojovi předali zástupci společnosti Třinecké Železárny, T-Mobile Czech Republic a LBBW Bank CZ. Vybraná částka bude použita na rozvoj vzdělávacích aktivit Centra pro rodinu. Také nadačnímu fondu arcibiskupa Jana Graubnera, Adiuvare, byl předán šek v hodnotě 100 000,- Kč.

V průběhu večera si účastnici mohli vyslechnout adventní zamyšlení arcibiskupa Jana Graubnera, které bylo inspirované poslední encyklikou papeže Benedikta XVI. Caritas in Veritate. Rovněž se mohli zaposlouchat do zpěvu novojičínského dětského sboru Ondrášek či skladeb v podání Lenky Čermákové za doprovodu Musici Figuralis, a mohli si prohlédnout fotografie Filipa Kotka z návštěvy papeže Benedikta XVI. v České republice a vítězných snímků fotografické soutěže letošního ročníku Dnů lidí dobré vůle - Velehrad 2009.

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu