Antonín Panenka na Velehradě zhodnotí výkony malých fotbalistů a fotbalistek


Antonín Panenka je stálicí velehradské Soutěže ve fotbalových dovednostech. Jako její patron hodnotí výkony malých fotbalistů a fotbalistek. Nejinak tomu bude i letos. Soutěž je součástí velehradského programu pro děti a mládež a pořádá ji křesťanská organizace Orel. Finále se uskuteční ve středu 4. července na velehradském fotbalovém hřišti.

„Kvalifikace, které předcházejí velehradskému finálovému kolu, budou probíhat v měsících květnu a červnu, a to pod záštitou orelských jednot. Výsledky budou zveřejněny nejpozději na konci června na stránkách Orla (www.orel.cz/gol) “, uvedl Ing. Stanislav Juránek, starosta Orla. Soutěže se mohou zúčastnit děti do čtrnácti let. Patronem je od samého začátku legendární fotbalista Antonín Panenka.

Program samotného velehradského klání se oproti loňskému roku nemění. Od 10 do 12 hodin si návštěvníci dvacátých Dnů lidí dobré vůle v rámci workshopu vyzkouší svůj fotbalový um. Tato část bude zároveň pojata jako kvalifikační kolo pro finále. Soutěž má sedm disciplín, a to člunkový běh, tapping nohou, vedení míče v prostoru, samostatné nájezdy, slalom s míčem, střelba pokutových kopů a střelba na branku. Z velehradského kvalifikačního kola postoupí tři nejlepší do velkého finále. V odpoledních hodinách se uskuteční finále, závěrečná část soutěže.

Soutěž ve fotbalových dovednostech je projekt, jehož cílem je umožnit mladým sportovcům objevit své fotbalové schopnosti. Soutěžit se bude v kategoriích:

• chlapci narození v letech 2005–2008
• děvčata narozená v roce 2005 a mladší
• chlapci narození v roce 2009 a mladší

Jednotlivé disciplíny byly vytvářeny ve spolupráci s odborníky a prvoligovými trenéry, díky čemuž je zaručeno, že mladí fotbalisté si opravdu ověří všechny své dovednosti a případně v sobě objeví dosud dřímající talent.

Zdroj: www.velehrad.eu

 

Kalendář akcí

«  
  »
P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu