Arcibiskupská restaurace nabízí pizzu a těstoviny také pro celiaky


Středomořskou kuchyni postavenou na kvalitních surovinách nabízí od poloviny ledna 2017 strávníkům v centru Olomouce restaurace U Kristýna, kterou ve Wurmově ulici otevřelo olomoucké arcibiskupství.

Restaurace a pizzerie, jejíž název odkazuje k jednomu z patronů arcidiecéze, sídlí v těsném sousedství arcibiskupské kurie a návštěvníkům nabízí zhruba 60 míst. K dispozici je také konferenční místnost pro 40 lidí a v letních měsících se počítá i s venkovním posezením ve dvorním traktu.

Soustředit se chce především na italskou kuchyni. „Základem je pizza a některé druhy těstovin, které vyrábíme převážně ze surovin dovezených z Itálie. Některé suroviny samozřejmě nakupujeme také od místních dodavatelů,“ říká sekretář olomouckého arcibiskupa P. Petr Gatnar.

„Spolupracujeme s italskou školou N.I.P. food, která nám pomáhá s dodržením kvality italské kuchyně. Za důležitou považujeme i nabídku jídel pro lidi, kteří trpí celiakií, a časem bychom rádi nabízeli také veganské pokrmy,“ doplňuje. V restauraci nechybí ani víno z arcibiskupských sklepů v Kroměříži a kvalitní káva z pražírny CaféGape.

Podle P. Gatnara jde o další možnost, jak chce arcibiskupství hledat příjmy k financování své činnosti. Zároveň tak hodlá obyvatelům i návštěvníkům města zprostředkovat kvalitní jídlo a poskytovat zájemcům pracovní místa.

Jiří Gračka,
tiskový mluvčí Arcibiskupství olomouckého

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu