Arcidiecézní charita Olomouc pomáhá při povodních na východní Moravě


Arcidiecézní charita Olomouc se připojila ke sbírce, kterou včera vyhlásila Charita ČR na pomoc obětem povodní na východní Moravě. Zároveň uvolnila 100 000 korun na okamžitou pomoc lidem, postiženým povodní.

Finanční pomoc lze posílat na číslo účtu:
22770022/0800 u České spořitelny, variabilní symbol: 906.

Přispět lze i osobně, v sídle ACHO, Křížkovského 6, v pracovní dny od 9-16 hodin.

Arcidiecézní charita Olomouc (ACHO) je zároveň připravena lidem postiženým povodní na požádání poskytnout i další pomoc - vysoušeče, desinfekční prostředky, nábytek, aj., ale také finanční pomoc pro sociálně slabé případy, jako jsou např. staří lidé, lidé v hmotné nouzi ap.," řekl ředitel ACHO Václav Keprt.

ACHO se také okamžitě zapojila do praktické pomoci. Včera navštívil humanitární pracovník ACHO Martin Zamazal nejhůře postiženou obec Olomouckého kraje - Hustopeče nad Bečvou. Setkal se se starostkou obce paní Julií Vozákovou. Na setkání byli přítomni také další členové Integrovaného záchranného systému - psycholog Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje pan Dohnal, řídicí důstojník HZS Olomouckého kraje, člen Městské policie Ostrava a člen zastupitelstva Hustopečí.
„Nabídli jsme pomoc - vysoušeče, materiální a finanční pomoc," informoval o včerejším setkání Martin Zamazal. Krizový štáb v Hustopečích nad Bečvou zasedá také dnes, jeho jednání se účastní i Jana Jagošová z Charity Hranice. „Na základě výsledků tohoto jednání rozhodneme o konkrétní pomoci lidem v Hustopečích,"dodal Martin Zamazal.

O pomoc pro občany včera požádala také ředitelka Charity Valašská Bystřice Pavla Sravinohová. Pracovníci ACHO na její žádost okamžitě přivezli do Zubří vysoušeče pro tři zatopené rodiny a předali je starostovi.

Pomoc nabídla i Charita Olomouc, která má s pomocí při povodních bohaté zkušenosti. Na požádání vyšle do povodní postižených míst tým, složený ze sociálního pracovníka a řidiče, který přímo v terénu provede sociální šetření a na jehož základě pak bude poskytována další pomoc. Charita Olomouc rovněž nabídla nouzové ubytováni včetně přistýlek pro 4 osoby a stravování na dobu 30 dnů.

Včera se také sešel krizový štáb Moravskoslezského kraje v Novém Jičíně, také jeho jednání se zúčastnili zástupci Charity, konkrétně Diecézní charity Ostravsko-opavské, s níž ACHO při povodních spolupracuje.

Zdroj: ACHO

 

Kalendář akcí

«  
  »
P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu