Benedikt XVI. zpívá na CD


Papež Benedikt XVI. zpívá v několika skladbách na albu Music From The Vatican - Alma Mater, které včera přišlo na český trh. Na CD zazní chrámové zpěvy i moderní hudba, papež také přednáší modlitby.

Album zahrnuje osm originálních skladeb současné hudby, mezi nimiž zaznívá gregoriánský chorál a papežův hlas. Benedikt XVI. zpívá chvalozpěv a přednáší modlitby k Panně Marii v několika jazycích, včetně italštiny, francouzštiny a latiny.
CD nahrál londýnský Královský filharmonický orchestr doprovázený sborem Římské filharmonické akademie. Ke sboru se kromě papeže připojilo i mnoho představitelů Vatikánu.
"Je to svým způsobem album jedinečné," řekla Alice Titzová ze společnosti Universal Music, která CD vydává. Podle ní proto zatím nejde odhadnout, kolik posluchačů si v Česku album, na němž papež vystupuje, pořídí.

Benedikt XVI. je milovník hudby a sám hraje na klavír, jeho oblíbenými skladateli jsou Wolfgang Amadeus Mozart a Johann Sebastian Bach. Podle Titzové se na albu představuje také jako dobrý zpěvák.
Benedikt XVI. není prvním papežem, který má svou nahrávku. Někteří skladatelé a producenti, kteří pracovali na tomto projektu, se již v roce 1999 podíleli na podobném albu nazvaném Abba Pater. Na něm byl zachycen hlas Benediktova předchůdce, papeže Jana Pavla II.

Chorálové zpěvy mají po celém světě již mnohaletou tradici. Svou kariéru na nich postavily projekty jako Era nebo Enigma. Nyní vychází CD naprosto výjimečného projektu s názvem „Music From The Vatican - Alma Mater" se zpěvy, které přichází přímo od těch nejpovolanějších - z Vatikánu! Na jeho vzniku se podílelo hned několik význačných skladatelů z celého světa, kteří dali dohromady nádherné písně, které zasáhnou nejen duši ale i srdce. Interpretace těchto písní se ujal nejen dvorní sbor Vatikánu, ale i mnoho vrcholných představitelů církve tohoto malého státu. Aby projekt dokázal oslovit miliardy (nejen) věřících po celém světě, zapojil se do celého projektu taktéž sám Papež Benedikt XVI. Právě proto má také deska podtitul „featuring the voice of Pope Benedict XVI". Papež se v několika skladbách totiž sám představí jako dobrý zpěvák a je třeba podotknout, že jde vzhledem k jeho věku o opravdu velmi odvážný čin. Na albu zaznívají originální skladby současné hudby, gregoriánský chorál a papežův hlas za doprovodu Královského symfonického orchestru a sboru filharmonické akademie z Říma.

CD „Music From The Vatican - Alma Mater" lze objednat na adrese:
http://hudba.vltava.cz/Rock/Ostatni/Alma-Mater-Music-From-The-Vatican/pr...

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu