Děti z církevních školek budou putovat na Svatý Kopeček


Více než stovka dětí zaplní ve čtvrtek 16. května 2013 poutní baziliku na Svatém Kopečku u Olomouce. Uskuteční se zde totiž vůbec první pouť církevních mateřských škol (CMŠ). Kromě bohoslužby je pro děti připravena také řada soutěžních úkolů, které se inspirovaly svatými Cyrilem a Metodějem.

Olomouc: Podle Ilony Hamplové, ředitelky olomoucké CMŠ Ovečka, přislíbily účast také církevní školky v Prostějově a Litovli. „Celkem se tak na pouti z našich tří školek sejde kolem 120 dětí,“ uvedla Hamplová, která je hlavní organizátorkou setkání. Na přípravě se podle ní podílejí také studenti olomouckého Církevního gymnázia Německého řádu. „Velké zásluhy má také P. Antonín Basler, v jehož farnosti naše školka sídlí a který pro malé účastníky pouti zakoupil odměny do soutěží,“ dodala Hamplová.

Společná modlitba je podle ní pro činnost církevních školek důležitá a pouť tak má být doplněním toho, co ve školkách většinou probíhá pravidelně. „V Olomouci se například k bohoslužbě s dětmi a za ně scházíme každý měsíc,“ připomenula. Děti z olomoucké školky Ovečka vedle toho svým zpěvem doprovázejí bohoslužby v kostele sv. Michala.

Pouť církevních školek začne ve čtvrtek 16. května v 10.00 hodin mší svatou, které bude předsedat kancléř olomouckého arcibiskupství P. Antonín Basler. Od 11.20 hodin jsou pak pro děti připraveny soutěže v ambitech. Malí závodníci při nich budou například skládat slova, kreslit obrázky a plnit řadu dalších úkolů, inspirovaných životem slovanských věrozvěstů.

Jiří Gračka, tiskový mluvčí Arcibiskupství olomouckého

 

Kalendář akcí

«  
  »
P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu