Festival duchovního filmu se bude věnovat totalitě


Již 8. ročník mezinárodního festivalového setkání duchovního filmu Film ve znamení ryby proběhne od 30.9. do 4.10. v Olomouci. Pro festival letos pořadatelé zvolili téma Totalita v nás a diváci se mohou těšit na hrané i dokumentární filmy ze Střední Evropy, ale i z větší dálky.

Od čtvrtka 1.10. do neděle 4.10. je každý den připravena večerní projekce v kině Metropol. Odpolední program bude probíhat v Arcidiecézním muzeu v sále Mozarteum. Vstup na všechny projekce je volný.

Z bohatého programu, v němž nechybí ani doprovodné akce, koncerty a autorské čtení, je třeba upozornit na film Rómský král Viliama Poltikoviče nebo na film Piotra Mielecha Kdo hledá pravdu o životních osudech Edity Steinové.

Pátek 2.10. bude speciálně věnován tématu Totalita v nás. Historikové ze slovenského Ústavu paměti národa a z pražského Ústavu pro studium totalitních režimů představí projekt Oral history, který obrazově zachycuje svědectví dosud žijících pamětníků na dobu totality.

K vidění budou také dokumenty o Přemyslu Coufalovi, Františku Líznovi či Antonínu Huvarovi. Páteční večer nabídne autorské čtení básníka Karla Vysloužila, který byl právě před 60. lety zatčen a v Olomouci odsouzen na dvacet let žaláře, z jeho nedávno vydaných knih Návrat a O nebi.

Sobotní program pak nabídne filmy na téma Život v řádu, které jsou zajímavou sondou do života mnohých řeholních komunit. Partnerem festivalu je letos i Moravsko-slezská křesťanská akademie.

 

Podrobný program festivalu naleznete na www.filmveznameniryby.info

Kalendář akcí

«  
  »
P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu