Fotografická výstava dá nahlédnout do služby nemocničních kaplanů


Nemocnicemi všech okresních měst Zlínského kraje bude v následujících měsících putovat výstava s názvem „Být nablízku“. Kolekce 24 černobílých snímků autora Filipa Fojtíka přibližuje práci nemocničních kaplanů, zachycuje jejich empatické naslouchání a snahu porozumět pacientům, představuje je jako průvodce nemocných v úzkostech, v hledání naděje a odpovědí na otázky po smyslu života.

Autorem fotografií je Filip Fojtík, dvojnásobný laureát prestižní soutěže Czech Press Photo Canon Junior Awards za snímek „Loučení Poláků s oběťmi leteckého neštěstí“ (2010) a za soubor „Stáří“ (2011), držitel 1. místa ve Fotografické soutěži Velehrad 2010 v kategorii Portrét za soubor „Boží služebníci“. Od července do září 2013 fotografoval nemocniční kaplany při jejich službě nemocným, seniorům a umírajícím v nemocnicích, hospicích a pobytových sociálních službách v Rajhradě, Brně, Olomouci, Holešově, Kroměříži, Praze a Ostravě.

Kdy a kde můžete výstavu shlédnout:

26. 9. – 16. 10. 2019, Krajská nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně, Pavilon 21
17. 10. – 6. 11. 2019, Kroměřížská nemocnice, Pavilon A – přízemí
7. 11. – 27. 11. 2019, Uherskohradišťská nemocnice, Centrální objekt, galerie
28. 11. – 18. 12. 2019, Vsetínská nemocnice, Interní pavilon, přízemí

Vernisáž výstavy v každé nemocnici proběhne vždy 1. den výstavy od 14.00. Výstavu pořádají Krajská nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně a Arcibiskupství olomoucké ve spolupráci s Fakultní nemocnicí Olomouc, Katolickou asociací nemocničních kaplanů v ČR a Obchodní akademií a Jazykovou školou Přerov.

 

Kalendář akcí

 
  »
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu