Jak prožívá postní dobu Cyrilometodějské gymnázium


Doba postní nás volá, abychom zvolnili své rychlé kroky v ještě rychleji ubíhajících dnech tohoto světa a obrátili pozornost ke smyslu našeho křesťanského života. I na Cyrilometodějském gymnáziu a základní škole v Prostějově chceme postní dobu prožívat s větší touhou po Kristu, a proto nabízíme žákům a studentům několik možností, jak svou přípravu na Velikonoce spojit se společenstvím.

Například vždy v pondělí začínáme týden setkáním u hlavního vchodu školy a krátkou modlitbou, písní a četbou evangelia. Při pravidelných školních mších – ve středu pro gymnázium a ve čtvrtek pro základní školu – zase místo homilie v tichosti rozjímáme jednotlivé úryvky z evangelia. V pátek o velké přestávce pak mohou zájemci přijít do kaple ke krátké modlitbě křížové cesty.

Jednotlivé třídy se zase mohou zúčastnit duchovních obnov, které pro ně připravují školní kaplan P. Petr Matula, SDB a P. Antonín Pražan, SDB. V březnu se uskutečnily tři – pro tercii, kvartu a septimu. Nejčastěji se duchovní obnovy konají na chaloupce ve Staré Vodě v Jeseníkách, kvarta si za místo své obnovy vybrala Svatý Hostýn.

Vrcholem přípravy na Velikonoce je společná modlitba křížové cesty pro žáky zaměstnance, rodiče i veřejnost v neděli 14. dubna od 15.00 v kostele Povýšení sv. Kříže v Prostějově.

(cmg)

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu