Lidé mohou na mši s jídlem, pitím i vlastní stoličkou


Přes osmdesát tisíc věřících si zajistilo místenku na mši, kterou povede příští neděli Svatý otec Benedikt XVI. v areálu u brněnského letiště. Podle odhadů Biskupství brněnského ale za papežem přijede více než sto tisíc lidí.

Areál, který teď na ploše 1km čtverečního vzniká, pojme až sto padesát tisíc lidí. Prostor pod pódiem, na kterém bude Svatý otec sloužit mši, bude proto pro lepší přehlednost rozdělen do sektorů. Celý prostor bude oplocený a než do něj věřící vstoupí, projdou kontrolou.

"Poutníci budou procházet přes bezpečnostní brány stejné jako u chrámu svatého Petra v Římě," upřesnil Jindřich Forejt z Kanceláře prezidenta republiky. Lidé by tak měli doma nechat všechny předměty, které připomínají zbraň, poradil poutníkům Forejt. To znamená nejen nože, ale například i pálky.

Lidé si ale mohou do areálu vzít bez obav stoličku, pití a jídlo. Pokud si poutníci zapomenou svačinu přibalit, nemusí zoufat. V areálu najdou stánky s občerstvením a také cisterny s pitnou vodou.

Na místě budou pro věřící i mobilní toalety. "Město vyhradilo na záchody deset milionů korun, bude jich dost," potvrdila Martina Jandlová z brněnského biskupství.

Poutníci se nemusí bát ani případných zdravotních potíží. V areálu bude pomáhat přes tři sta zdravotníků.

 

Kalendář akcí

«  
  »
P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu