Motto papeže při návštěvě ČR


Přípravy na návštěvu Beneditka XVI. v České republice vrcholí i ve Vatikánu. V tiskovém středisku Svatého stolce představil dnes novinářům cestu, na níž se papež vydá tuto sobotu, ředitel tiskového střediska o. Federico Lombardi. „Láska Kristova je naší silou", to je motto, které bude Benedikta XVI. provázet na jeho třinácté apoštolské cestě, sedmé po Evropě. Česká republika přijme Petrova nástupce počtvrté, po třech návštěvách Jana Pavla II. v letech 1990, 1995 a 1997. A právě historický kontext kontinuity úmyslů, vysvětloval otec Lombardi, je jádrem této cesty Benedikta XVI., který měl příležitost hlavní město České republiky navštívit v r. 1992 jako prefekt Kongregace pro nauku víry.

Tato cesta Benedikta XVI., podotkl vatikánský mluvčí, se koná v historickém kontextu 20 let od pádu komunismu a také 20 let od svatořečení Anežky České. Připomněl také, že cílem cesty je podpořit církev v zemi, která je velmi sekularizovaná, kde zůstávají otevřené otázky ve vztazích církve a státu, stále se čeká na ratifikaci smlouvy se Svatým stolcem a není ukončena restituce majetku, který církvi zkonfiskoval komunistický režim.

„Samozřejmě, je tu úmysl podpořit církev, aby byla nositelkou vitality, naděje, a lásky v české společnosti, třebaže silně sekularizované", řekl dnes novinářům v tiskovém středisku Svatého stolce jeho ředitel o. Federico Lombardi.

 

Kalendář akcí

«  
  »
P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu