Na Velehrad zavítá úspěšný autor duchovní literatury Anselm Grün


Ve čtvrtek 4. července od 9 do 13.30 hodin se v přednáškovém sále Hotelu Skanzen uskuteční v rámci Dnů lidí dobré vůle seminář určený nejen rodičům, ale také pedagogům, sociálním pracovníkům, vychovatelům a všem, kteří s dětmi a mládeží pracují. Pozvání na Velehrad letos přijal německý katolický kněz a autor mimořádně úspěšných knih Anselm Grün. Odbornou garanci i záštitu nad vzdělávacím seminářem převzala Cyrilometodějská teologická fakulta Univerzity Palackého v zastoupení pana děkana P. Petera Tavela.

Program semináře bude zaměřen na dvě témata, která spolu úzce souvisí. Jednou z nich je práce s emocemi. „Emoce k životu patří. Jsou přirozenou výbavou mužů i žen, dospělých i dětí. Ke snaze o dobrý život patří i umění práce s našimi emocemi. Zvláště je to důležité v kruhu rodiny. Věřím, že velehradský seminář s panem Grünem nám pomůže emocem a jejich důležitosti v životě každého z nás více porozumět a posléze s nimi i lépe pracovat,“ vysvětluje za organizátory semináře Marcela Anežka Kořenková.

Druhé téma se zaměří na starostlivost o sebe i druhého z pohledu tzv. hodného rodiče. „Hodný rodič je jistě tím, kdo to s dítětem myslí dobře. Ve skutečnosti ho však svým výchovným přístupem přivádí k úzkosti, vnitřní nejistotě, sebelítosti a na straně druhé ke kritice ostatních. Hodný rodič je ten, který je svým dítětem tak zaujat, že se domnívá, že musí pro něj udělat vše, co je v jeho silách. Tím však dítě zbavuje možnosti vykročit k samostatnosti, odpovědnosti a nezávislosti. Naopak důsledkem tohoto výchovného přístupu je v nejednom případě, že se dítě cítí nespokojené, je nespolupracující, stále od ostatních něco očekává, stává se samolibé, sobecké a nadřazené,“ dodává Kořenková. Jak tedy jinak ve výchovném směřování nám pomůže porozumět i tato přednáška otce Grüna.

Kdo je Anselm Grün?

Německý katolický kněz, benediktinský mnich, ekonom opatství Münsterschwarzach, filozof a teolog, který je navíc úspěšným autorem duchovní literatury. Řada jeho knih byla přeložena do několika jazyků, více než třicet titulů se dočkalo i českého vydání. Inspirativní je Anselm Grün nejen ve svých knihách, ale také při osobním setkání, kde předává své cenné rady pro duchovní život. Nenechte si ho na Velehradě ujít a včas se REGISTRUJTE.

Kurzovné pro jednotlivce činí 250 Kč, pro pár 400 Kč. Překlad semináře bude zajištěn. Uzávěrka přihlášek je 28. června.

Seminář letos výjimečně pořádáme také 3. července pro kněze a bohoslovce. Bližší informace zde.

Zdroj: www.velehrad.eu

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu