Noc kostelů letos i v olomoucké arcidiecézi


Po dobrých zkušenostech s Nocí kostelů v r. 2009 v brněnské a plzeňské diecézi se letos připojuje k Noci kostelů 2010 z rozhodnutí a pod záštitou otce arcibiskupa Mons. Jana Graubnera i olomoucká arcidiecéze. Smyslem akce je otevřít kostel netradičním způsobem po dobu jednoho večera dne 28.5.2010 cca od 18 do 24 hodin pro všechny lidi, tedy i pro ty, kteří by jinak do kostela nikdy nepřišli.

Pro tuto dobu bude možné vytvořit pro návštěvníky program nejrůznějších aktivit, kterými budete chtít představit vaši farnost / sbor, společenství, komunitu/. Ať třeba hra na varhany, koncert, přednáška, beseda, vystoupení dětí či mládeže, program pro děti, prohlídka kostela s průvodcem, možnost osobního setkání s knězem, návštěvy jinak nepřístupných prostor /půda, věž, zvony, kůr s varhanami, sakristie, atd../, prohlídka ztemnělého kostela netradičním způsobem - s baterkami, promítání a mnoho dalších možností.
Nebo třeba jen otevřít prostor kostela pro tichou návštěvu s možností modlitby.

Program se může opakovat vhodným způsobem několikrát za večer, vy sami si určíte co připravíte a na jaký čas.
Fantazii se meze nekladou.

Prosím, podívejte se na web www.nockostelu.cz. Naleznete zde veškeré informace o loňské Noci kostelu 2009 včetně všech programů zapojených kostelů, které vám mohou sloužit jako výborná inspirace.

Náklady na akci závisí zcela na vás, Noc kostelů je možno uspořádat s nulovými výdaji, můžete se však rozhodnout třeba pro nějaké zpestření programu, které třeba bude něco stát.

Pokud se pro účast rozhodnete, přihlaste se nám prosím co nejdříve. Stanovte si prosím kontaktní osobu - editora programu /znalost práce na počítači nutná/ a zašlete nám spolu s přihlášením vašeho kostela i jeho jméno, email a telefon - to vše prosím nejpozději do 15. března 2010.

Vámi sestavený program pak do 31.3. 2010 zapíše váš editor k vašemu kostelu na webovou stránku www.nockostelu.cz. Tam také doplní informace o vašem kostele a může vložit i fotku vašeho kostela

Náklady na propagační materiály se budeme snažit pokrýt z dotací a sponzorských darů /zatím nemáme sponzory ani dotace žádné, ale intenzivně je sháníme/. Tyto propagační materiály vám pak budou zaslány koncem dubna 2010. /náhled na propagační materiály z roku 2009 naleznete zde: http://www.nockostelu.cz/index.php?pg=tiskoviny - letošní propagační.materiály budou obdobné/. Pokud budete chtít umístit na kostel, nebo do jeho blízkosti velkoplošný poutač, tento bychom byli schopni také zajistit, ale náklady na něj by již musely být hrazeny vámi. O propagaci v krajských a republikových médiích se postaráme my.

V Olomouci bylo zřízeno diecézní informační a koordinační středisko pro Noc kostelů 2010, kde budete moci získat podrobné informace. Současně bude i na naší webové stránce old2.ado.cz zřízena průběžně obnovovaná aktuální informační stránka.

Na našem koordinačním centru se dozvíte další potřebné informace!

Prosím, spojujte se s námi přednostně emailem na adresu: mlecka@arcibol.cz , nebo nockostelu@arcibol.cz.

Za koordinační centrum

Ing. Pavel Mléčka
koordinátor Noci kostelů 2010
mlecka@arcibol.cz
tel.:587 405 245

 

Kalendář akcí

«  
  »
P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu