Nové číslo časopisu Rodinný život: Homosexualita


Život před nás s oblibou staví různé překážky. Učíme se, jak se vyrovnat s tím, co od nás očekává naše okolí – rodina, přátelé, farnost, církev. Ti šťastnější z nás časem získají další, vyšší formu životní moudrosti: jak zvládnout očekávání a nároky, které máme sami vůči sobě. Aktuální číslo časopisu Rodinný život má co říct k oběma tématům, tentokrát optikou lidí, kteří se často potýkají s velkým tlakem na obou stranách „barikády“.

„Mami, tati, já jsem gay!“ Krátká věta, která mění životy – tomu, kdo ji vyslovil, stejně jako osloveným. PROČ? Jak se to mohlo stát?! Udělali jsme něco špatně? Co bude dál?!! Tyto a mnohé další otázky jsou přirozenou reakcí. Ne, nedokážeme Vám je všechny zodpovědět, ale můžeme Vám zprostředkovat zkušenosti těch, kterých se téma homosexuality v církvi a ve světě přímo dotýká. Za jejich otevřenost a odvahu jim patří náš velký dík.

Co v tomto čísle najdete? Upřímné rozhovory o tom, jaké to je být věřící homosexuál, pohled církve na otázku homosexuality (P. Karel Skočovský), rozhovor o pastoraci lidí s homosexuální orientací (P. Lukáš Engelmann), shrnutí problematiky z pohledu sexuologa (Slavoj Brichcín) i svědectví rodin (rubrika Téma a Okénko čtenářů).

Nechybí ani další texty z tradičních rubrik, recept, tipy na zajímavé knihy k tématu a samozřejmě vyhodnocení her a soutěží z minulého čísla. Svou činnost vám představí Centrum pro rodinu Hradec Králové. Další odkazy a inspirativní texty pro Váš rodinný život najdete na našich webových stránkách www.rodinnyzivot.eu.

Ukázkové číslo i předplatné si můžete objednat poštou (Centrum pro rodinný život, Biskupské nám. 2, 779 00 Olomouc), telefonicky (587 405 250/253) nebo e-mailem (rodinnyzivot@ado.cz). Na požádání pošleme ukázkové číslo časopisu i elektronicky.

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu