Nové číslo časopisu Rodinný život: Když děti (ne)poslouchají


Na něco se vás, milí čtenáři, musím zeptat. Když jste byli ještě malí, zlobili jste často? Záměrně nepátráme po tom, jestli jste vůbec zlobili. Na světě totiž nenajdete člověka, který si čas od času více či méně nezávazně „nezazlobí“. Víme to i my v Rodinném životě, a proto se ve třetím letošním čísle věnujeme tématu (ne)poslušnosti dětí.

V rubrice Pohledem církve si s Petrou Giraškovou připomenete, čemu nás učí naše děti (ano, často právě s použitím neoblíbené výukové metody odmlouvání a vzdoru). Velmi bohatá je v tomto čísle rubrika Rozhovorů. Seznámí Vás s inspirující činností sestry Angeliky Pintířové, která se věnuje práci s „problémovou“ mládeží. Díky povídání s mužskou částí rodiny Janštových zjistíte, že poslušnost nemusí být břemenem.

V Tématu Andrea Valová srozumitelně vysvětluje, co je to ADHD a jak s jeho projevy u dětí pracovat. Necháme vás nahlédnout do fungování jedinečné komunity Cenacolo, která se pro mnoho mladých lidí stala cestou ze tmy závislosti do světla nového, svobodného života s Bohem.

Zkušenější rodiče spolehlivě pobaví úryvek o výzkumu „Pubertostaura rexe“ z knihy Jana Weilera. V Anketě se nám děti svěřily, proč nás často (ne)poslouchají.

Rubrika Vztahy a výchova přináší vtipná, přesto hluboká zamyšlení od Luboše Nágla (Dělník je smrtelný, vylepšování živé) a Magdaleny Strejčkové (Příběh tramvajový aneb lekce pro (ne)poslušnou maminku). Čtení na dobrou noc přináší část příběhu o Pinocchiovi. V Duchovním životě zjistíte, jak se tančí oslavný tanec Santaranta (Cherubín). Jitka Hosanna Štěpánková si v Babiččině teologii povídá se svou vnučkou o kouzelném zrcadle, které si s sebou nosíme všichni, našem svědomí. MUDr. Jitka Krausová nás seznámí s životním příběhem ct. Alessandra Nottegara – bývalého klerika, který se nakonec rozhodl sloužit Bohu jako manžel a otec a zakladatel komunity Maria, královna míru.

Na stránkách časopisu najdete také chutné recepty – tentokrát na polévku poutníka do Compostely, tipy na zajímavé knihy, a samozřejmě vyhodnocení her a soutěží z minulého čísla. Další nápady, plná znění článků, inspirativní texty a podněty pro Váš rodinný život najdete na našich webových stránkách – www.rodinnyzivot.eu. Ukázkové číslo i předplatné si můžete objednat poštou (Centrum pro rodinný život, Biskupské nám. 2, 779 00 Olomouc), telefonicky (587 405 250-3) nebo e-mailem (rodinnyzivot@ado.cz). Na požádání pošleme ukázkové číslo časopisu i elektronicky.

 

Kalendář akcí

«  
  »
P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu