Papežská návštěva v Katolickém týdeníku


O čem píše Katolický týdeník č. 39/2009

Rozhovor s papežovým bratrem Georgem Ratzingerem, organizační informace o návštěvě Benedikta XVI., pozdrav apoštolského nuncia Diega Causera, mluvčího Vatikánu Federica Lombardiho, zajímavosti o darech pro Svatého otce a o přípravách na jeho příjezd už tuto sobotu 26.9. Nejen to lze nalézt v nejnovějším čísle Katolického týdeníku.

Praha: Noviny zdobí barevná příloha věnovaná zejména svatováclavské tradici a Staré Boleslavi. Na titulní straně KT pak představuje svůj dar papeži brněnský biskup Vojtěch Cikrle. Tematická dvoustrana přibližuje nejen některé body programu papeže, ale prozrazuje také, jak se na vzácnou návštěvu připravují další křesťanská média – zejména Radio Proglas a TV Noe.

Stránka odpověden nabízí řadu kritických tezí vůči Svatému otci, které vyvrací někdejší šéfredaktor KT P. Norbert M. Badal. Na návštěvu farnosti jsme se tentokrát vypravili do míst úzce spjatých s papežskou bohoslužbou v Brně: do Šlapanic a Tuřan. KT nabízí i podrobné mapy obou míst, kde bude Svatý otec slavit mši svatou.

KT vychází s přílohou Doma, která je tentokrát celá věnována také papežské cestě do naší vlasti, a TV přílohou.

 Příště se dočtete: Speciál k návštěvě papeže; reportáže a aktuální zpravodajství z návštěvy Benedikta XVI. v České republice; promluvy Svatého otce, ohlasy účastníků, ankety; příloha Perspektivy; Hlasujte v anketě na  www.katyd.cz ; Zúčastníte se návštěvy Benedikta XVI. v Brně i ve Staré Boleslavi?; Papežská návštěva na stránkách KT.

 KT upozorňuje (nejen) duchovní správce, že příští dvě čísla KT budou věnována výhradně návštěvě papeže Benedikta XVI.  Mezi věřícími se očekává zvýšený zájem o KT. V této souvislosti si redakce dovoluje upozornit na možnost přiobjednat vyšší počet výtisků do vašich farností. KT č. 40/09 je třeba přiobjednat do 24.9.

Kalendář akcí

«  
  »
P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu