Pěší pouť za umělce začíná tuto neděli


Již tuto neděli 28. července 2019 bude v Poličce v kostele sv. Michaela zahájen další ročník Pěší pouti za umělce. Poutníci se zde v 10.30 zúčastní místní mše svaté a odpoledne v 17.00, opět v tomto mile komorním prostoru kostela, udělí svátostné požehnání jevíčský farář P. Josef Slezák. Na duchovní program pak naváže program věnovaný rodáku z Poličky Bohuslavu Martinů.

Setkání s tímto skladatelem světového rozměru nám umožní houslové hudební těleso Duo Lyrico a Radek Navrátil, řeholní bratr kapucínského řádu. Ten si coby závěrečnou práci svých studií na olomoucké teologické fakultě vybral právě tohoto skladatele, neboť stejně jako on je rodákem z Poličky. Cílem jeho práce bylo objevování křesťanského rozměru života a tvorby skladatele.

Na jeho dílo se také zaměřuje brněnské houslové duo, manželé Markéta a Štěpán Graffovi. K tomuto nedělnímu programu, ale i k dalšímu programu v průběhu poutě, jsou srdečně zváni všichni zájemci z řad veřejnosti. Jsou zváni i ke společnému putování, a to tak, že se v jednotlivých dnech a na jednotlivých trasách mohou připojit k poutnické skupině. Tím je umožněno, že se může účastnit každý, kdo má zájem. Nespadá do základní poutnické skupiny, ale může se k ní připojit. Jídlo a nocleh si zařizuje sám. Potřebné informace k programu i k putování zde.

„Neslýchané děje pod zemí se dějí / a nevídané ve vzduchu / zakleté tvary se náhle probouzejí / s výkřikem po duchu / / Za zrcadlem stínů jímž je svět / jich úpění je slyšeti / hledejte vysvobozujících vět / vy jimž dáno i pro nic trpěti. (Tvary, báseň J. Zahradníčkovi o F. Halase). Více na www.kulturaslova.cz

 

Kalendář akcí

 
  »
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu