Poslední týden Na zdraví Haiti: přípitek osladí řezy, financiers a krémy z haitské kávy


Je před námi poslední týden kampaně Na zdraví Haiti, kdy si hosté 13 zapojených podniků v Olomouci mohou objednat sklenku vody a zaplatit za ni libovolnou částku. Pomohou tím zajistit zdravotní péči lidem, zejména dětem, v odlehlých oblastech Haiti. Na hosty Coffee Library, Bistra & Baru Konvikt a restaurace a pizzerie U Kristýna čeká navíc gastronomické překvapení. Lahůdky připravené z pravé haitské kávy.

Zákusky, ozdobené krémové cup caky a další sladkosti z haitské kávy zpestří 5. ročník kampaně Na zdraví Haiti už od pondělí 26. srpna. Například v Coffee Library. „Hosté si u nás pochutnají na tiramisu a na nejrůznějších zákuscích, které ozdobíme kávovými zrny,“ sděluje za Coffee Library Barbora Navrátilová.

Haitské překvapení čeká i na ty, kteří zavítají do Konviktu. „K této zvláštní příležitosti připravíme financiers s vlašskými ořechy a kávovým krémem,“ upřesňuje za Konvikt Radim Měsíc.

Vůni a chuť Haiti okusí lidé také ve speciální týdenní nabídce restaurace a pizzerie U Kristýna, a to od 27. srpna do 2. září. „V této nabídce máme vždy i dezert, tentokrát pro naše hosty připravíme na poslední srpnové dny řez s příchutí haitské kávy,“ říká Josef Capík.

Do kampaně se letos zapojilo 13 kaváren a restaurací v Olomouci. Jejich zaměstnanci i hosté tak podpoří zpřístupnění zdravotní péče na Haiti. Loni se podařilo nastřádat 25 616 korun. „Díky těmto příspěvkům jsme mohli ošetřit přes 360 potřebných, zejména dětí, například v Baie de Henne a Gonaïves, kde už dlouhá léta působíme. Mnozí Haiťané umírají na banální nemoci, protože nemají dostatek jídla, vitamínů či kvalitní pitné vody. Jsou více zranitelní,“ říká Klára Lőffelmannová z Arcidiecézní charity Olomouc, která koordinuje projekty na Haiti a jednou za rok do Karibiku vyjíždí i na měsíční misi.

Arcidiecézní charita Olomouc pomáhá na Haiti od roku 2005. Jejím stěžejním projektem je Adopce na dálku, díky které získávají ve škole ty nejchudší děti vzdělání, ale také jedno teplé jídlo denně. Dále Charita pomáhá haitským komunitám právě pořádáním zdravotnických prohlídek, materiálně či při katastrofách jako jsou zemětřesení a hurikány, které jsou pro tuto oblast v Karibiku typické.

Děkujeme za podporu Bistré krávě, Bistru & Baru Konvikt, Café Jan, Café Na cucky, Café Restaurant Caesar, Caffé Trieste, Coffee Library, Jazz Fresh Café, Na břehu Rhôny, Pražírně kávy Kikafe, Traffic Coffee, U Kristýna, V lese a Dobrodruhé.

Karolína Opatřilová, ACHO

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu