Připravme se na návštěvu Svatého otce s texty k modlitbě a rozjímání


K duchovní přípravě na papežskou cestu vydala Česká biskupská konference spolu s nakladatelstvím Poustevník brožurku Připravme se na návštěvu Svatého otce Benedikta XVI. v České republice s podtitulem Modlitby - myšlenky - inspirace. Knížečka o 64 stránkách je určena všem, kteří z tak významné události, jakou cesta Svatého otce do naší země je, chtějí čerpat co největší užitek i pro svůj duchovní život.

Brožura se skládá ze dvou hlavních částí. Tou první je vstupní informace o návštěvě a uvedení do přípravy (str. 11-25). Dozvíte se zde něco o osobě papeže Benedikta XVI. i o významu a předpokládaném průběhu návštěvy. Součástí je také modlitba za šťastný průběh cesty.

Druhou část (str. 27-60) tvoří materiály ke třem dnům návštěvy a zároveň ke třem jejím tématům: víře, naději a lásce. U každého z nich lze nalézt krátkou úvahu, biblické texty a odkazy k dalším pasážím, výroky světců, především církevních otců, citáty církevních dokumentů a konečně otázky a podněty k uvažování.

"Papežská návštěva je velká událost a troufnu si říct i velký, nezasloužený dar. Jak dar využijeme, záleží na nás," píše v předmluvě brožury předseda České biskupské konference, arcibiskup Jan Graubner, a vyjadřuje přání, aby "průvodce přípravou byl opravdu dobře využit od co největšího počtu věřících. Pak se objeví požehnané plody nejen v životě mnoha lidí, ale i celého společenství místní církve."

Jednotlivé výtisky brožury si můžete koupit za cenu 30,- Kč na Arcibiskupství olomouckém (či každém jiném biskupství) nebo v prodejnách Karmelitánského nakladatelství (seznam naleznete na: http://kna.cz/prodejny.php). Objednávky nad 10 kusů přijímá nakladatelství Poustevník na adrese Kateřina Vysloužilová, Rooseveltova 49, Praha 6, e-mail: k.poustevnik@seznam.cz, tel.: 737 420 804.

V příloze naleznete kartičku s modlitbou k návštěvě Svatého otce v ČR.

 

PřílohaVelikost
Modlitebni-karticka.pdf590.65 KB

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu