Projekt Bible 24 v Uherském Brodě


Od pátku 22. 5. do soboty 23.5. se bude konat ve farním kostele v Uherském Brodě projekt Bible 24. Nejedná se o další překlad Písma, ale po celých 24 hodin se bude číst slovo Boží.

Akci zahájí mše svatá, kterou bude celebrovat biskup Josef Hrdlička a hned poté se začne se čtením Matoušova evangelia. Během 24 hodin budou předčítány jednotlivé úryvky z Nového zákona: čtyři evangelia a výběr z apoštolských listů (to vše prokládáno hudebními vstupy). K četbě budou pozváni představitelé kulturního, veřejného i církevního života, ale především věřící děti, mládež, rodiny a senioři. Po celou dobu bude kostel otevřený pro kohokoliv, kdo se bude chtít do Božího slova zaposlouchat.

Uherskobrodští se inspirovali římskou iniciativou „Bible dnem i nocí", která probíhala během Biskupské synody o Božím slově. Samotní biskupové v závěrečném poselství synody se obrátili i k laikům: „Uchovávejte ve svých domovech Bibli, čtěte, prohlubujte a plně chápejte její stránky, přeměňujte je v modlitbu a svědectví života, poslouchejte ji s láskou a vírou v liturgii."

Kdo by se chtěl účastnit této akce nejen jako posluchač, ale i jako čtenář, může se zaregistrovat na webu http://bible24.unas.cz, kde jsou také k dispozici podrobnější informace k projektu.

 

Kalendář akcí

«  
  »
P Ú S Č P S N
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu