Žáci z veselské církevní školy na kolotoči i v mikulovských sklepech


Květnové a červnové dny na Církevní základní škole ve Veselí nad Moravou trávili žáci nejen učením, ale také výlety do blízkého i vzdálenějšího okolí.

 

Výlet pro oceněné žáky

V červnu se uskutečnil výlet pro reprezentanty školy a úspěšné žáky v soutěžích a olympiádách. Navštívili rakouský zábavní „Familypark“ u Neziderského jezera. V překrásném prostředí s obrovským výběrem kolotočů a atrakcí zažili žáci fantastický den.

 

Exkurze 9. ročníků

Ve dnech 23. a 24. května se žáci 9. ročníků zúčastnili exkurze do regionu Znojemska a Pálavy. Navštívili výrobnu ručního papíru v Želeticích, ve Znojmě prošli historickou část města a trasu v podzemí, poté hrad Bítov a nocovali u Vranovské přehrady.

Druhý den pokračoval prohlídkou vojenského areálu v Šatově. Průvodce seznámil žáky nejen s technickým vybavením, ale i s historií předválečné situace. Ve Slupu žáci navštívili vodní mlýn a v Mikulově si dle vlastního výběru prohlédli zámek, zámecký sklep s obřím sudem, nedaleké jeskyně Na Turoldu nebo zvolili náročný výšlap na Svatý kopeček s prohlídkou kaple sv. Šebestiána a nádhernými výhledy.

Exkurze rozšířila znalosti z hodin zeměpisu, dějepisu a regionální výchovy, a tím splnila svůj cíl ke spokojenosti všech účastníků.

 

Den rodiny

V květnu jsme si ve Veselí nad Moravou připomněli Mezinárodní den rodiny, který nabídl bohatý program pro nejmenší, ale také pro jejich rodiče a starší generace. Souběžně probíhal na městském úřadě Den otevřené radnice. V rámci programu vystoupila děvčata ze školního pěveckého sboru a pro nejmenší děti jsme si přichystali výtvarnou dílničku.

 

Tvoření se seniory

I v jarních měsících pokračovala spolupráce školní družiny a místního stacionáře Zdislava. Tentokrát děti se seniory tvořili pestré dekorace z živých květin a strávili tak příjemné odpoledne.

 

 

Na kole dětem

Dne 6. června se žáci naší školy zúčastnili benefiční akce Josefa Zimovčáka „Na kole dětem“ na podporu onkologicky nemocných dětí. Bylo velmi působivé být alespoň na pár desítek minut součástí téměř dvousethlavé cyklovýpravy a podpořit tak dobrou věc.

 

 

Šesťáci ve filmových ateliérech

 

 

 

 

Hájenka Břeclav

 

 

 

Všem žákům přejeme krásné slunečné prázdniny!

 

Kalendář akcí

«  
  »
P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu