26. ročník Samaritán Open zná svého vítěze


Desítky klientů z azylových domů a nocleháren z celé Moravy se sjely ve čtvrtek 25. května 2017 do Velkého Týnce na Olomoucku, aby se utkaly v tradičním fotbalovém turnaji pro lidi bez domova. Sportovního zápolení se zúčastnilo šest týmů: Charita Olomouc, Azylový dům Samaritán Otrokovice, Charitní dům sv. Františka v Ostravě, Armáda spásy Krnov, Podané ruce Olomouc a Bethel Karviná. Vítězem letošního ročníku se staly Podané ruce Olomouc. V pořadí již 26. ročník pořádalo středisko Samaritán pro lidi bez domova Charity Olomouc.

Pan Radim Bertalan žil na ulici celých pět let: „Od doby, kdy mi umřel bratr, jsem byl bez domova. Občas jsem přebýval pod mostem nebo u kamarádů, někdy i u rodičů.“ Jeho osud ale nebyl lidem v blízkém okolí lhostejný. Poradili mu, aby se obrátil na Charitní dům sv. Františka. Do Velkého Týnce na Samaritán Open nyní dorazil spolu s osmičlenným družstvem z Ostravy jako kapitán fotbalového mužstva.

Ve smíšených týmech soutěžili lidé bez domova spolu se sociálními pracovníky i dobrovolníky neziskových organizací. „Na fotbalový turnaj v malé kopané se spolu s klienty připravujeme už od jara. Nejúžasnější je na tom právě ten komunitní prostor, který se vytváří tím, že s klienty děláme něco společně, že se nasazujeme za stejnou věc,“ vysvětluje Tomáš Pavlíček, terénní pracovník Charity Olomouc. Atmosféra celého turnaje byla bojovná, ale přátelská, pokud hráči zrovna neměli utkání, mohli se zapojit do doprovodné soutěže ve střelbě ze vzduchovky.

O putovní pohár bojovali všichni účastníci s plným nasazením. V závěrečném finále svedli tuhý souboj o první místo Olomoučtí. Podané ruce Olomouc se utkaly s olomouckou Charitou a vyšly vítězně 3:1. „Družstvo Charity Olomouc se umístilo na krásném druhém místě, přičemž náš hráč byl vyhodnocen jako nejlepší brankař turnaje,“ okomentovala výsledky jedna z organizátorek Samaritán Open Barbora Cigánková. Hlavními cenami pro výherce byly fotbalové a volejbalové míče, ale i balíčky s hygienickými potřebami a trvanlivé potraviny.

Vítězům letošního Samaritán Open 2017 co nejsrdečněji blahopřejeme!

Výsledky SAMARITÁN OPEN 2017:
1. Podané ruce Olomouc
2. Charita Olomouc
3. Azylový dům Samaritán Otrokovice
4. Armáda spásy Krnov
5. Charitní dům sv. Františka Ostrava
6. AD Armády spásy Krnov

Eva Štefková, Charita Olomouc

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu