Absolventi Arcibiskupského gymnázia převzali maturitní vysvědčení z rukou biskupa Nuzíka


V pondělí 4. června 2018 proběhlo ve Sněmovním sále kroměřížského zámku slavnostní předávání maturitních vysvědčení čerstvým absolventům Arcibiskupského gymnázia v Kroměříži. Sešlo se zde celkem 101 studentů, kteří úspěšně složili maturitní zkoušku, 37 z nich dokonce s vyznamenáním.

V úvodu promluvil ředitel školy Jan Košárek, všechny shromážděné také pozdravil pomocný biskup olomoucký Josef Nuzík. Slavnostní atmosféru podpořilo vystoupení sboru AVE. Absolventi obdrželi svá maturitní vysvědčení z rukou svých třídních učitelů, kteří ve svém projevu zavzpomínali na prožitá školní léta a svým svěřencům také adresovali poděkování a podněty pro nastávající etapu jejich života.

V závěru slavnostního ceremoniálu se absolventi v zastoupení Václava Kubíčka rozloučili a poděkovali nejenom vedení školy, ale i všem učitelům, vychovatelům, školnímu kaplanovi otci Martinovi a jáhnu Jirkovi a dalším zaměstnancům školy. (celý proslov zde)

Po předání maturitního vysvědčení sloužil biskup Josef ve školní kapli P. Marie mši svatou za maturanty, jejich rodiče a blízké.

Poté vyšlo 23 absolventů s otcem Martinem, jáhnem Jirkou a dvěma vychovateli na pěší děkovnou pouť z Kroměříže na Svatý Hostýn. Podle slov absolventů byla pouť místy náročná a namáhavá, ale krásná, prožitá s vděčností za přijaté dary v průběhu studia.

Fotogalerie Ivy Bekárkové

(ag)

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu