Advent na Katolické základní škole v Uherském Brodě


Měsíc prosinec a s ním přicházející adventní doba jsou na Katolické základní škole dobou intenzivní činnosti: žáci i pracovníci školy uvítali návštěvníky dne otevřených dveří a také sv. Mikuláše, pracovali v adventní dílně a prodejem svých výrobků sháněli peníze pro misie.

Den otevřených dveří na prvním stupni KZŠUherský Brod: Hned na začátku doby adventní, 5. prosince, se dveře obou budov naší školy otevřely hostům, mezi kterými byli rodiče a příbuzní žáků, noví zájemci, děti z mateřských škol a farníci z Uherského Brodu a okolí. Žáci 9. třídy se vyjádřili: „Tento den se nám líbil a myslíme, že se nám i vydařil.“ Jak by také ne, když hned ráno se všichni ze 2. stupně sešli na chodbě, kde pod vedením děkana P. Josefa Pelce prosili o Boží požehnání a pomoc. Během celého dopoledne se pak vystřídali u zajímavých a obohacujících aktivit (tvorba panenek ze šustí, přednáška o významu Vánoc, apod.).

Mezi žáky KZŠ zavítal i Svatý MikulášNa 1. stupni se mezitím děti věnovaly vánočnímu tvoření a většinu prací pak věnovaly k prodeji na Misijní bazárek. Příjemnou atmosféru pomohly vytvořit i maminky a babičky , které své předvánoční dopoledne věnovaly s radostí škole a svým dětem.

Den na to jsme s netrpělivým očekáváním, někteří i s obavami, přivítali sv. Mikuláše s andělským doprovodem. Ten dětem přinesl něco na zub, ale také je povzbudil k poslušnosti.

Adventní družinové dílnyKe konci druhého adventního týdne se děti spolu se svými příbuznými, pustily do společného tvoření při Adventní družinové dílně. Zde si vyráběly dekorační předměty jak pro sebe, tak určitě i pro radost svých blízkých.

Radost jsme se snažili udělat také dětem na misiích prodejem výrobků našich žáků na 3. neděli adventní před kostely v Uherském Brodě a Újezdci. Štědrých dárců se opět našlo mnoho, a tak můžeme na účet Papežského misijního díla a také P. Petru Krenickému na Ukrajinu poslat hezký vánoční dárek.

Celá tato krásná doba, plná radostného očekávání, vyvrcholí v pátek 21. prosince ranní rorátní mší svatou ve farním kostele v Uherském Brodě, na kterou se už všichni moc těšíme.

KZŠ

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu