AG v Kroměříži se loučilo se školním rokem i kaplanem


V pátek 28. června 2013 se všichni studenti Arcibiskupského gymnázia Kroměříž i pedagogové a zaměstnanci školy shromáždili v kostele sv. Mořice na závěrečné mši svaté, která ukončila letošní školní rok. Slavnostní mši svatou celebroval školní kaplan P. Pavel Stuška, který se zároveň rozloučil se všemi studenty a zaměstnanci po šestiletém působení na gymnáziu.

Kroměříž: Ve své promluvě povzbudil P. Stuška studenty i všechny přítomné, aby stále poznávali Boha, a zdůraznil myšlenku, že poznávat někoho znamená trávit s ním čas. Po mši svaté byli někteří studenti odměněni za příkladnou reprezentaci školy, za výrazné zlepšení studijních výsledků a za aktivní zapojení do duchovního programu školy i domova mládeže. Vylosovaný výherce propagační soutěže, letošní absolvent školy, získal díky sponzorskému daru sportovní koloběžku.

Za všechny pedagogy a zaměstnance se s P. Pavlem Stuškou rozloučil ředitel školy Štěpán Bekárek. Jménem všech studentů poděkovali školnímu kaplanovi také zástupci Studentského parlamentu AG, ministranti i schola a ke slovům díků přidali také dárky, připomínající P. Pavlovi léta jeho působení na škole. P. Pavel pak slíbil všem přítomným, že bude školu i nadále provázet modlitbou na svém novém působišti, ve farnosti Nová Hradečná. Oznámil také jméno svého nástupce. Bude jím P. Martin Sekanina, který v předešlém roce působil na AG jako jáhen a poslední rok strávil jako kaplan ve farnosti Veselí nad Moravou.

Marie Kvapilíková, AG

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu