Arcibiskup Graubner besedoval se studenty Arcibiskupského gymnázia


Postní dobu zahájili studenti, pedagogové a další zaměstnanci Arcibiskupského gymnázia v Kroměříži ve středu 10. února 2016 mší svatou v kostele Panny Marie. Celebroval ji olomoucký arcibiskup Jan Graubner, který se poté sešel se studenty maturitního ročníku.

Foto Jiří RusekArcibiskup Graubner ve své promluvě zmínil důležitost otevření se Bohu, který je Pravda a Láska. Jinak se člověk uzavírá do smutku a egoismu a zabraňuje působení Boží milosrdné lásky v nás. Poté přijali přítomní na čelo popelec na znamení vnitřního obrácení a snahy prožít postní dobu v blízkosti Boha. Postní liturgii doprovodil svým zpěvem školní sbor AVE pod vedením Jakuba Macka.

Otec arcibiskup se po mši svaté ještě setkal se studenty maturitního ročníku v aule Arcibiskupského gymnázia. Besedu moderoval školní kaplan P. Martin Sekanina. Nejdříve se otec arcibiskup věnoval tématu působení a postojů mladých lidí k politice a ekonomice, zdůrazňoval důležitost promýšlet vždy své jednání a vidět věci v souvislostech. Ve druhé části setkání odpovídal na dotazy maturantů. Po závěrečném požehnání se otec arcibiskup se studenty rozloučil a jeho slova, která během besedy zazněla, v mnohých nepochybně zanechala hodně námětů k přemýšlení a podnětů ke změně postojů a názorů.

(ag)

 

Foto Jiří Rusek

 

Foto Jiří Rusek

 

 

Foto Jiří Rusek

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu