Arcibiskup Graubner se zúčastní zasedání evropských biskupů v Albánii


Ve čtvrtek 29. září 2011 začne v albánském hlavním městě Tiraně plenární zasedání Rady evropských biskupských konferencí (CCEE). Na pořadu setkání zástupců biskupských konferencí celé Evropy bude volba nového předsednictva, účastníci se též budou věnovat tématu nové evangelizace. Českou republiku bude reprezentovat olomoucký arcibiskup Jan Graubner.

Olomouc: Hostitelem letošního plenárního zasedání Rady evropských biskupských konferencí, které se uskuteční od čtvrtka 29. září do neděle 2. října, je metropolitní arcibiskup Tirany a předseda Albánské biskupské konference Mons. Rrok Mirdita. Účastníky zasedání pozdraví také prezident země Bamir Topi a premiér Sali Berisha. Na programu zasedání je volba nového předsedy CCEE pro období 2011–2016. účastníci se také budou věnovat přípravě na synodu biskupů, kterou papež Benedikt XVI. svolává na říjen příštího roku do Vatikánu s cílem zaměřit se na téma nové evangelizace.

S prezentací svých aktivit dále vystoupí jednotlivé komise CCEE, například pro média, migraci či vzdělávání. Část programu bude věnována dialogu s evropskými institucemi – Evropskou unií a Radou Evropy, dále práci v oblasti ekumenického dialogu a také možnostem, jak lze pomoci křesťanům ve Svaté zemi. Účastníci též vyslechnou krátké zprávy o posledních návštěvách papeže Benedikta XVI. – do Chorvatska, Španělska a čerstvě také z Německa, kam Svatý otec přijíždí právě dnes. Program každého dne zasedání budou provázet modlitby a slavení eucharistie.

Zdroj: tisk.cirkev.cz

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu