Arcibiskup Graubner vedl ve Zlíně duchovní obnovu


Postní duchovní obnovu ke Svatému roku milosrdenství vedl v sobotu 12. března 2016 ve Zlíně olomoucký arcibiskup Jan Graubner. Pro povzbuzení a podporu si na akci, kterou uspořádal nadační fond Credo ve spolupráci se zlínskými farnostmi, do auly místního Academia centra přišlo téměř 450 lidí. Téma dne znělo „Buďte milosrdní jako Otec“.

Foto archiv Nadačního fondu CREDOArcibiskup Jan vstoupil ráno do zaplněného sálu Academia centra ve Zlíně za velkého potlesku všech účastníků a za zpěvu hymnu Svatého roku milosrdenství, který speciálně pro tuto příležitost nacvičila zlínská mládežnická schola. Hlavním cílem setkání bylo sdělit lidem, jak uvést do praxe výzvu Svatého otce, abychom byli „Milosrdní jako Otec“.

V dopoledních tématech vyzval arcibiskup Jan přítomné ke konání konkrétních skutků tělesného i duchovního milosrdenství. „Kdykoliv vykonáme skutek lásky, necháváme v sobě působit Boha. Přinášíme ho lidem a dáváme jim možnost setkat se s ním. Spojením sil zvýšíme efekt a můžeme spustit uzdravující lavinu odpuštění,“ uvedl arcibiskup. Podle něj je odpuštění barometrem věrohodnosti naší víry. Rok milosrdenství nás zve, abychom ukončili staré spory, odpustili staré křivdy a smířili se se všemi. Dává nám šanci změnit své životní postoje a uzdravit náš vztah s Pánem. Otec arcibiskup předložil lidem mnoho možností, jak konkrétně projevovat druhým milosrdenství.

Foto archiv Nadačního fondu CREDOV odpolední části programu nazvané „Zeptej se svého arcibiskupa“ byl prostor pro dotazy od účastníků. Nejčastěji se přítomní lidé zajímali o možnost odpuštění konkrétních vin v tomto mimořádném roce, zajímala je také migrační krize a náhled otce arcibiskupa na svou diecézi.

Po celý den psali účastníci duchovní obnovy otci arcibiskupovi také své vzkazy a rozhodnutí, co jim Rok milosrdenství přináší, k čemu je motivoval, jaké skutky milosrdenství a odpuštění již vykonali. Své vzkazy ukládali do připravené skleněné mísy, kterou pak přinesli společně s obětními dary při mši svaté jako oběť pro Pána. Po skončení postní duchovní obnovy následovala projekce velkofilmu Umučení Krista.

Jarmila Barboříková, nadační fond CREDO

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu