Arcibiskupská restaurace nabízí pizzu a těstoviny také pro celiaky
Středomořskou kuchyni postavenou na kvalitních surovinách nabízí od poloviny ledna 2017 strávníkům v centru Olomouce restaurace U Kristýna, kterou ve Wurmově ulici otevřelo olomoucké arcibiskupství.
Restaurace a pizzerie, jejíž název odkazuje k jednomu z patronů arcidiecéze, sídlí v těsném sousedství arcibiskupské kurie a návštěvníkům nabízí zhruba 60 míst. K dispozici je také konferenční místnost pro 40 lidí a v letních měsících se počítá i s venkovním posezením ve dvorním traktu.
Soustředit se chce především na italskou kuchyni. „Základem je pizza a některé druhy těstovin, které vyrábíme převážně ze surovin dovezených z Itálie. Některé suroviny samozřejmě nakupujeme také od místních dodavatelů,“ říká sekretář olomouckého arcibiskupa P. Petr Gatnar.
„Spolupracujeme s italskou školou N.I.P. food, která nám pomáhá s dodržením kvality italské kuchyně. Za důležitou považujeme i nabídku jídel pro lidi, kteří trpí celiakií, a časem bychom rádi nabízeli také veganské pokrmy,“ doplňuje. V restauraci nechybí ani víno z arcibiskupských sklepů v Kroměříži a kvalitní káva z pražírny CaféGape.
Podle P. Gatnara jde o další možnost, jak chce arcibiskupství hledat příjmy k financování své činnosti. Zároveň tak hodlá obyvatelům i návštěvníkům města zprostředkovat kvalitní jídlo a poskytovat zájemcům pracovní místa.
Jiří Gračka,
tiskový mluvčí Arcibiskupství olomouckého
- 1984x přečteno