Arcibiskupské gymnázium přivítalo studenty z Anglie, Francie a Německa


Společný snímek před budovou Arcibiskupského gymnázia. Foto Iva BekárkováSpolečný projekt v rámci programu Evropské unie „Comenius“ zahájili v uplynulém týdnu studenti Arcibiskupského gymnázia v Kroměříži se svými hosty, studenty škol v Anglii, Francii a Německu. Během třídenního programu navštívili zahraniční hosté také Olomouc, kde se setkali s arcibiskupem Janem Graubnerem. Na jaře příštího roku bude program pokračovat setkáním v anglickém Birminghamu.

Kroměříž: Arcibiskupské gymnázium v Kroměříži má dlouholetou tradiční spolupráci s mnoha školami v zahraničí. V tomto a příštím školním roce se zaměří na spolupráci v rámci programu Comenius, podporovaného Evropskou unií, s Collège du Servois v La Chapelle en Serval ve Francii, Waverley School v anglickém Birminghamu a Egbert-Gymnasium v německém Münsterschwarzachu. Studenti zapojených škol budou společně pracovat na tematice legend a mýtů.

Společný projekt byl zahájen v Kroměříži ve dnech 17.–21. října 2011. Následovat bude společná práce v Anglii na jaře 2012, ve Francii na podzim 2012 a projekt bude ukončen v benediktinském opatství v Münsterschwarzachu.

Přijetí u arcibiskupa Jana Graubnera. Foto Helena NavrátilováZahájení projektu v Kroměříži proběhlo úspěšně a přineslo mnoho nových poznatků i přátelství mezi zapojenými studenty a učiteli. V rámci programu přijala ve středu 19. října dopoledne celou pracovní skupinu starostka města Kroměříže Daniela Hebnarová. Paní starostka projevila o pracovní tematiku projektu velký zájem a popřála všem zúčastněným úspěšnou práci na projektu. Téhož dne se studenti a učitelé všech čtyř škol přesunuli do Olomouce, kde je odpoledne přijal olomoucký arcibiskup Jan Graubner.

První společné setkání bylo ukončeno v pátek ráno rozloučením před kostelem sv. Mořice a odjezdem hostů. Velké poděkování za úspěšnou akci patří všem zapojeným studentům a zaměstnancům školy, vedení města Kroměříž, Arcibiskupství olomouckému a farnosti svatého Mořice.

Iva Bekárková

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu