Arcibiskupské gymnázium slavilo výročí obnovení s kardinálem Miloslavem Vlkem


Ve čtvrtek 8. prosince 2016, o slavnosti Neposkvrněného početí Panny Marie, slavilo Arcibiskupské gymnázium Kroměříž v místním kostele Panny Marie poutní mši svatou, kterou celebroval kardinál Miloslav Vlk. Slavnostní bohoslužby se také účastnili zástupci partnerských škol ze zahraničí.

Kardinál Vlk na začátku mše svaté vyjádřil vděčnost a pocity radosti z přítomnosti takového množství mladých lidí a připomněl, že obdarováváme navzájem jeden druhého. Zmínil, že mladí lidé jsou povzbuzením pro něho a on se snaží svou přítomností a svými slovy probudit touhu v srdci přítomných po radosti ze života s Kristem. Poutní liturgii doprovodil svým zpěvem sbor AVE. Po mši svaté se kardinál Vlk v aule školy setkal se studenty 3. ročníku a odpovídal na jejich dotazy.

Programu oslav se účastnili také zahraniční hosté z Německa z Egbertova gymnázia v Münsterschwarzachu, z družební školy z polského města Piekary Śląskie a ze slovenského gymnázia sv. Andreja v Ružomberku.

Slavnostní den uzavřel koncert školního sboru AVE pod vedením Michaela Korbičky v kostele sv. Mořice. V úvodu pozdravil všechny přítomné ředitel školy Jan Košárek, za zřizovatele Arcibiskupského gymnázia promluvil generální vikář olomoucké arcidiecéze Mons. Josef Nuzík a v závěru vystoupil zástupce Města Kroměříž místostarosta Pavel Motyčka.

Děkujeme Bohu za 25 let existence školy, která během tohoto období přispěla k výchově, vzdělání a duchovní formaci velkého množství mladých lidí a zároveň prosíme o požehnání do dalších let.

Fotografie ze setkání jsou k dispozici na tomto místě.

(ag)

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu