Arcibiskupské gymnázium zahájilo nový školní rok


V úterý 1. září 2015 se opět zaplnilo Arcibiskupské gymnázium v Kroměříži studenty a vyučujícími a po společném setkání v jednotlivých třídách se všichni přemístili do kostela sv. Mořice. Slavnostní mši svatou společně s dalšími kněžími celebroval olomoucký arcibiskup Jan Graubner.

Kroměříž: Ve své promluvě zmínil důležitost spolupráce s Duchem svatým při studiu a popřál všem přítomným hodně síly a vytrvalosti v novém školním roce. V závěru mše svaté otec arcibiskup představil Jiřího Luňáka, který bude působit na Arcibiskupském gymnáziu jako jáhen. Dále přivítal nového ředitele gymnázia Jana Košárka, který se vedení školy ujal 1. srpna.

Nově nastupující ředitel ve svém krátkém projevu zdůraznil myšlenku, že jeho přáním je, aby student naší školy nezískával pouze informace a vzdělání ale byl formován ve všech dalších oblastech a stal se tak člověkem poctivým, pracovitým a pravdivým.

Na jeho projev navázala Olga Loučková, ředitelka Církevní základní školy, a také všem popřála hodně zdaru v plnění povinností v tomto školním roce. Po slavnostním požehnání a závěrečné písni scholy AG, která zpěvem doprovázela celou mši svatou, se žáci i studenti obou církevních škol rozešli s očekáváním, co všechno jim tento školní rok přinese.

(ag)

Fotogalerie (foto Iva Bekárková a Jiří Rusek)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu