Arcibiskupské gymnázium zahájilo školní rok v nově zrekonstruovaných prostorách


V pondělí 4. září 2017 se po období letních prázdnin znovu otevřely prostory Arcibiskupského gymnázia v Kroměříži a učebny se zaplnily studenty společně s jejich třídními učiteli. Kromě mše svaté doplnilo program slavnostního dne také žehnání nově zrekonstruovaných prostor domova mládeže.

Po úvodní hodině se všichni shromáždili v kostele sv. Mořice, kde pro studenty gymnázia a také pro žáky Církevní základní školy v Kroměříži celebroval slavnostní mši svatou olomoucký arcibiskup Jan Graubner. Ve své promluvě zdůraznil, že důležité nejsou pouze známky a vědomosti, ale to, jací skutečně jsme a zda ve svém životě usilujeme o moudrost. Popřál všem přítomným úspěšné vykročení do nového školního roku a hodně Božího požehnání ve studiu. V závěru ředitel školy Jan Košárek poděkoval všem, kdo se jakýmkoliv způsobem podíleli na průběhu a zdárném ukončení rozsáhlé rekonstrukce na Domově mládeže AG.

Po mši svaté arcibiskup Jan Graubner požehnal před budovou školy nové devítimístné auto, které bude sloužit k přepravě studentů i zaměstnanců v rámci různých aktivit a akcí, které škola pořádá.

Poté se studenti i zaměstnanci školy přesunuli do nově zrekonstruovaných prostor domova mládeže, kde otec arcibiskup požehnal nové dřevěné kříže, které budou umístěny v každém studentském pokoji, a nový obraz sv. Stanislava Kostky – patrona studentské mládeže, kterému je zasvěcena i jedna z kaplí školy. Za zpěvu scholy otec arcibiskup procházel domovem mládeže a požehnal všechny nově opravené místnosti a pokoje.

Další z etap rekonstrukce gymnázia skončila, ale zdaleka nebyla etapou poslední. Nový vzhled postupně získají i učebny a další část domova mládeže.

(ag)

Fotogalerie (foto Iva Bekárková)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu