Benefiční výrobu a prodej věnců nabídne olomoucká charita již tuto sobotu


Charita Olomouc připravila i letos akci na podporu misijního sirotčince v mongolském Ulánbátaru. Pod názvem „Benefiční výroba a prodej adventních věnců“ proběhne ve dvou fázích již od 24. listopadu do 1. prosince (výroba) a převážně 2. prosince 2012 (benefiční prodej).

Olomouc: Tyto věnce určené pro dobrou věc se skládají ze slámového korpusu, chvojí, svíček ze včelího vosku a přírodních ozdob. Budou se vytvářet v některých římskokatolických farnostech olomouckého děkanátu (Olomouc a okolní obce) i prostorách Charity Olomouc.

„Seznam farností, které se do projektu letos zapojí, neustále aktualizujeme. Již vím, že se bude vyrábět např. v Dolanech, na Svatém Kopečku nebo ve farnosti sv. Václava v Olomouci a u zdejších dominikánů,“ upřesnila Daniela Pazderová z Charity Olomouc.

Benefiční prodej bude probíhat zejména o první neděli adventní 2. prosince v kostelích na území děkanátu, a to vždy před mší svatou. Věnce si lze zamluvit i předem ve farnosti objednatele prostřednictvím příslušné listiny, která je ke stažení na webu Charity Olomouc. Rovněž je možno nakupovat rovnou při jejich výrobě ve všech farnostech zapojených do výrobní fáze či od 26. listopadu do 7. prosince na Charitě Olomouc (Wurmova 5) – dopoledne na sekretariátu, odpoledne v Bezbariérové tréninkové kavárně.

František Jemelka, Charita Olomouc

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu