Byly spuštěny nové české webové stránky k Roku víry


Apoštolským listem Porta fidei vyhlásil papež Benedikt XVI. Rok víry. Jeho oslava začíná 11. října 2012, u příležitosti padesátého výročí zahájení II. vatikánského koncilu, a skončí 24. listopadu 2013, o slavnosti Ježíše Krista Krále. K plnějšímu prožití tohoto roku vytvořilo olomoucké Centrum pro katechezi speciální webovou stránku.

Olomouc: Cílem Roku víry bude lépe poznat a vyznat svou víru, do jeho slavení už od 7. října uvádí církev synoda biskupů zabývající se tématem „Nová evangelizace pro předávání křesťanské víry“.

Webová stránka www.rok-viry.webnode.cz nabízí všem kněžím, katechetům, animátorům a jiným pastoračním asistentům dokumenty, které byly vydány v souvislosti s Rokem víry a synodou o nové evangelizaci, a dále zprávy týkající se aktuálního dění kolem Roku víry. Cílem webu bude také nabídnout různé aktivity k podpoře aktivního slavení Roku víry.

Součástí obsahu těchto stránek jsou i texty z generálních audiencí Svatého otce k tématu „Škola modlitby v Písmu svatém a v liturgii“, kterému se papež na svých středečních promluvách věnuje již od roku 2011. Tyto texty jsou zde umístěny z toho důvodu, že mohou posloužit mj. jako podkladový materiál pro přípravu farních kurzů modlitby, k jejichž pořádání vyzval věřící olomoucké arcidiecéze arcibiskup Jan Graubner ve svém pastýřském listu k Roku víry.

(kc)

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu