Caritas hostí konferenci studentů sociální práce ze tří zemí


Studenti sociální práce tří evropských univerzit přijedou do Olomouce, aby se ve dnech 4. – 6. května 2016 zúčastnili 6. ročníku Mezinárodní studentské konference, kterou hostí Caritas-VOŠs Olomouc. Hosté z Rakouska, Švédska a Velké Británie se budou spolu s českými studenty zamýšlet nad aktuálními výzvami sociální práce v Evropě.

Setkání vyučujících a studentů sociální práce na mezinárodní úrovni umožňuje nahlédnout aktuální sociální problémy Evropy z různých perspektiv. Témata, která na půdě Caritas – Vyšší odborné školy sociální Olomouc v průběhu tří dnů ožijí, se týkají především migrace, potravinové bezpečnosti či feminizace chudoby. Speciálním hostem konference je Květoslava Princová z Cyrilometodějské teologické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci, která se dlouhodobě zabývá sociální prací v mezinárodním kontextu a humanitární pomocí. Ve svém úvodním příspěvku, který přednese ve středu v 9.15 v aule Caritas-VOŠs Olomouc, zdůrazní humanitární aspekt migrační vlny, kterou aktuálně zažívá Evropa.

„Hlavním cílem konference je výměna zkušeností, která je v tomto mezinárodním měřítku velice cenná,“ uvedla Lenka Tkadlčíková, organizátorka konference za Caritas-VOŠs Olomouc. „Nemyslím si, že můžeme během tří dnů nalézt řešení sociálních problémů, se kterými se evropské země potýkají. Je ale velice přínosné vystoupit ze zaběhnutých mantinelů uvažování a podívat se na některé problémy s jinými přístupem, což právě tento druh setkání umožňuje,“ doplnila Tkadlčíková.

Kromě akademické roviny nabízí program konference účastníkům i nahlédnutí do praxe olomouckých neziskových organizací. Ve čtvrtek odpoledne navštíví Centrum na podporu integrace cizinců, Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež a středisko Samaritán pro lidi bez domova.

Mezinárodní studentská konference studentů sociální práce se koná každoročně v některé ze zapojených zemí. Studenti a vyučující Caritas-VOŠs Olomouc se jí účastnili poprvé v loňském roce, kdy se uskutečnila na půdě anglické University of Hull. Do Olomouce přijede 19 účastníků z rakouské univerzity FH CAMPUS Wien, 7 účastníků z anglické University of Hull a 7 účastníků ze švédské Mittuniversitetet. Za Caritas-VOŠs Olomouc se bude programu účastnit 20 studentů a desítka vyučujících.

Eva Bělocká, oddělení komunikace Caritas

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu