Caritas-VOŠs Olomouc oslavila 15 let svého fungování


Programem pro studenty, absolventy, zaměstnance, odborníky i své příznivce školy z řad široké veřejnosti oslavila ve čtvrtek 15. září 2011 Caritas – Vyšší odborná škola sociální Olomouc patnáct let svého fungování. Bohatý program na několika místech Olomouce probíhal po celý den.

Mši svatou celebroval biskup Josef Hrdlička. Foto archiv školyOlomouc: Celá akce byla zahájena slavnostní mší, kterou v olomouckém chrámu Panny Marie Sněžné celebroval olomoucký světící biskup Mons. Josef Hrdlička. V jejím závěru také předal ocenění dr. Marii Jelínkové, která stála u zrodu školy, a současnému řediteli dr. Martinu Bednářovi.

Po setkání absolventů, které následovalo po mši, přišla na řadu odborná konference na téma „Spravedlnost a služba“. Posluchačům v zaplněném sále olomouckého arcibiskupství během ní přednášeli odborníci z různých sfér vědeckého světa. S příspěvkem „Ekonomie dobra i zla“ vystoupil známý ekonom T. Sedláček, další hosté se věnovali např. mezinárodnímu aspektu sociální práce a odpovědnosti, spolupráci církve se sociálním sektorem nebo souvislosti mezi hodnotami současné společnosti a sociální prací.

Setkání absolventů Caritas-VOŠs. Foto archiv školyVyvrcholení slavnostního programu potom proběhlo v Moravském divadle Olomouc, kde se ve večerním představení JÁ+TY=MY představil jedinečný rakouský integrovaný soubor Tanzhaus Hohenems. Ten je tvořen lidmi s mentálním postižením a bez postižení. Celé zajištění programu výročí fungování školy podpořilo statutární město Olomouc a Olomoucký kraj.

Caritas – Vyšší odborná škola sociální Olomouc byla zařazena do sítě vyšších odborných škol na jaře roku 1996 a od roku 2000 nabízí, vedle vyššího odborného studia, také bakalářské studium ve spolupráci s Cyrilometodějskou teologickou fakultou Univerzity Palackého v Olomouci. Škola v současné době realizuje dva studijní programy: Charitativní a sociální práce a Sociální a humanitární práce. Součástí školy je i Vzdělávací středisko, které nabízí vzdělávací kurzy zejména pro zájemce pracující v oblasti sociálních služeb. Studium na Caritas – Vyšší odborné škole sociální Olomouc absolvovalo již více než sedm stovek studentů.

František Jemelka, oddělení komunikace Caritas

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu