Čas výletů a exkurzí, zpěvu a tance na církevní ZŠ ve Veselí


Poslední měsíce školního roku se na Církevní základní škole ve Veselí nad Moravou nesly nejprve ve znamení několika kulturních vystoupení, jimiž žáci například oslavili Den matek. Červen je pak prožíván především jako čas výletů a exkurzí na zajímavá místa.

 

Foto archiv školyVystoupení ke Dni matek

Ve čtvrtek 5. května 2016 pořádal místní Svaz neslyšících a nedoslýchavých setkání u příležitosti Dne matek. Naši žáci jim tento sváteční den již tradičně zpestřili pásmem básniček, písniček a hrou na hudební nástroje.

 

Foto archiv školyDen rodiny

Zpěvem a tancem přispěly žákyně 8. a 9. ročníku do programu ke Dni rodiny, který se konal 22. května na Panském dvoře ve Veselí nad Moravou. Po zhlédnutí kulturního programu rodiče s dětmi obcházeli stanoviště, kde společně tvořili výrobky, které si odnesli domů na památku.

 

Foto archiv školySoutěž „CZŠ má talent“

Ve středu 25. května se v kině Morava uskutečnil 5. ročník školní soutěže „CZŠ má talent“. Zúčastnila se většina dětí z naší školy. Všichni účinkující předvedli svůj talent, zpívali, recitovali, tancovali nebo hráli na hudební nástroj. Celým programem provázeli a svůj herecký talent předvedli Mach a Šebestová v podání Patrika Břečky a Marušky Havlíkové. Každé vystoupení mělo svoji originalitu a kouzlo.

 

Foto archiv školyExkurze 9. ročníků

Žáci 9. ročníků se zúčastnili zeměpisně-dějepisné exkurze na severní Moravu a do Polska. Navštívili muzeum Tatry v Kopřivnici a Vítkovické železárny v Ostravě. Po prohlídce vysoké pece zavítali do Velkého světa vědy a techniky s interaktivními expozicemi. Druhý den navštívili Areál československého opevnění v Darkovičkách a koncentrační tábor v Osvětimi.

 

Foto archiv školyDinoPark ve Vyškově

Třeťáci letos podnikli výpravu do dávné minulosti. Ve vyškovském DinoParku se ocitli v období druhohor a obdivovali rozmanité druhy dinosaurů. Zajímavé postřehy si odnesli také z tamní ZOO.

 

Foto archiv školySedmáci na raftech

Svůj výlet zahájili žáci pěší turistikou do Vnorov na plavební komoru, kde absolvovali výcvik na lodích. Občerstvili se opékáním špekáčků a na raftech dopluli až do přístavu ve Veselí nad Moravou. Změřili si své síly, výdrž, vzájemnou pomoc a také si užili spoustu legrace.

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu