Celostátní kolo soutěže Bible a my


Ve středu 10. 2. 2010 proběhlo v Kulturním domě ve Strážnici celostátní kolo 17. ročníku soutěže pro děti a mládež nazvané Bible a my. Všichni přítomní soutěžili ve znalostech a dovednostech vycházejících z obsahu nejrozšířenější a nejpřekládanější knihy světa, která je také jedním ze základních kamenů naší evropské kultury. Letošní ročník opět pořádala ZŠ ve Strážnici a soutěž byla zařazena do Přehledu soutěží a přehlídek pro školní rok 2009/2010 ve Věstníku MŠMT ČR. V celé republice se v různých kategoriích soutěže zúčastnilo téměř 4000 žáků a studentů a zapojilo se do ní 141 základních nebo středních škol. Do celostátního kola ve Strážnici přijelo 109 nejlepších soutěžících, kteří postoupili ze školních a okresních kol konaných ve 12 okresech ve čtyřech kategoriích. Na celostátní kolo se vydalo devět zástupců z Kroměříže (z dvanácti zástupců okresu Kroměříž).

Podporováni modlitbami blízkých, aby pochytali krkolomné vlakové spoje do cílové stanice, nasedli v plném počtu do vlaku ve směru na Hulín. Soutěžící ještě cestou pilně studovali z nejrůznějších zdrojů i z Bible samotné, což byl pro ostatní cestující nebývalý úkaz. Vše se stihlo a krátce po poledni byla soutěž ve Strážnici zahájena.Po začátku všichni obdrželi ve své kategorii biblický test. Po jeho vyhodnocení se nejlepších šest soutěžících v každé kategorii zúčastnilo veřejného finále, kde před porotou a ostatními soutěžícími v hledišti odpovídali na další otázky. Správnost, úplnost, samostatnost a také v případě rovnosti bodů rychlost rozhodly o konečných vítězích, kteří obdrželi hodnotné knižní ceny.

V nejmladší, I. kategorii, určené pro 1. stupeň základních škol, postoupily do finále všechny tři žačky z Kroměříže - Miriam Kordíková (Církevní základní škola v Kroměříži), Kamila Zahradníčková a Zuzana Zavadilová (obě ze ZŠ U Sýpek). V tomto pořadí nakonec zaujaly čelná místa této kategorie! Celkem se v této kategorii do soutěže zapojilo 1518 žáků. Ve II. kategorii mezi 1239 dětmi z 6. nebo 7. tříd skončila na 3. místě Alžběta Němčáková z Církevní základní školy v Kroměříži. V nejstarší, IV. kategorii (střední školy) se studenti Arcibiskupského gymnázia v Kroměříži Ondřej Talaš a František Hodinka a student Gymnázia Kroměříž Václav Dvorský získali první a druhé místo. Celkově tedy možno konstatovat, že z dvanácti prvních míst ve čtyřech kategoriích získali žáci a studenti z okresu Kroměříž sedm těchto míst!

Všem soutěžícím patří velké blahopřání, i těm, co se tzv. neumístili, protože celkově soutěžilo přes 4000 žáků a studentů, a všichni, kteří se do celostátního kola dostali, byli vlastně vítězové. Navíc - četba Bible neznamená jen nastudovat nebo znát příslušný okruh, ale taky se snažit podle něho žít, a to je určitě studium na celý život.

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu