Celostátní setkání animátorů v Kroměříži


Na včerejší tiskové konferenci (28. 6. 2010) organizované zastupitelstvem města Kroměříž představil ředitel Sekce pro mládež České biskupské konference P. Vít Zatloukal program Celostátního setkání animátorů, které se bude konat v Kroměříži od 15. - 21. srpna 2010 a je zaměřené na přípravu katolické mládeže pro práci mezi vrstevníky.

Smyslem akce je pomoci mladým lidem, kteří ve farnostech, školách či dalších zařízeních pro volnočasové aktivity pracují s dětmi a mládeží nebo se na tuto práci připravují. Týdenní program je zaměřen na rozvoj osobnosti a posílení komunikačních, sociálních a pracovních kompetencí. Program nabízí různé vzdělávací aktivity jako je metodika práce s dětmi a mládeží, přednášky z psychologie, etiky či biotiky, ale bude se snažit hledat i odpovědi na otázky duchovního života. Očekávaná účast je asi 500 mladých lidí ve věku od 16 do 30 let.

Svou účast potvrdili i někteří z českých nebo moravských biskupů. V pondělí 16. srpna bude celebrovat mši svatou v kostele sv. Mořice pražský arcibiskup Dominik Duka; na závěr setkání v sobotu 21. srpna bude mši svatou sloužit olomoucký arcibiskup Jan Graubner. Mezi dalšími hosty budou Věra Luxová, Marek Orko Vácha, MUDr. Petr Hach, a další. Občané města jsou samozřejmě srdečně zváni jak na tyto bohoslužby, tak i na doprovodný kulturní program.

Organizátory celé akce jsou Sekce pro mládež České biskupské konference a Asociace křesťanských sdružení mládeže (AKSM). Záštitu nad setkáním převzal olomoucký arcibiskup Jan Graubner a náměstek hejtmana Zlínského kraje Jindřich Ondruš.

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu