Centrum pro mládež má nový web i logo


Se začátkem nového církevního roku začalo Arcidiecézní centrum pro mládež používat profesionálně zpracované logo a nového vzhledu se dočkaly také webové stránky centra na adrese old2.ado.cz/mladez. V neděli 27. listopadu 2011 byla spuštěna dlouho očekávaná nová verze stránek s moderním designem, který se lépe hodí k mladým lidem.

Olomouc: Pokud firma nebo jakákoliv instituce pracuje s lidmi, potřebuje znak, který ji bude zastupovat. Nejde o zbytečnou parádu nebo podbízivost, logo jednoduše zvyšuje povědomí lidí o existenci takové organizace a přispívá k její důvěryhodnosti a snadnější prezentaci.

Symbolika nového loga vychází ze šesti spojených rukou, které se drží za zápěstí a vytváří tak pevný kruh. Autor Lukáš Pavelec svůj koncept vysvětluje: „Značí to soudržnost, jednotu a týmovost. Inspirací mi byla také skutečnost, že na původních křesťanských náhrobcích byl kruh symbolem Boha a věčnosti.“

Jednotlivé schematicky naznačené ruce zastupují nejenom Centrum pro mládež na arcibiskupství v Olomouci, ale také kaplany a zástupce za mládež v jednotlivých děkanátech. Dále pak ADCŽM Přístav Rajnochovice, Táborové středisko Archa a občanské sdružení Sarkander. Tyto subjekty reprezentuje vlastní verze loga s barevně zvýrazněnou částí, která jim přísluší.

Aby prezentace Centra byla úplná

Internetová adresa old2.ado.cz/mladez si již delší dobu zasluhovala nový vzhled a teď se konečně dočkala. V neděli 27. listopadu, tedy se začátkem nového církevního roku, byla spuštěna dlouho očekávaná nová verze stránek s moderním designem, který se lépe hodí k mladým lidem.

Zatím jsou všechny reakce pozitivní. „Krásný kabátek, je takový omlazený a akční,“ pochvaluje vzhled v diskuzi Tomáš Flašar, který stránky navštěvuje pravidelně a rád se zapojuje do debat. Web totiž slouží zároveň i jako komunikační prostředek mezi mladými lidmi. Používají jej tak zejména současní i bývalí animátoři a udržují tak kontakt s Centrem pro mládež.

Web má pravidelně aktualizovaný obsah a denně zaznamenává kolem 250 unikátních přístupů, což je velmi slušné číslo. Spolu s novým logem tak internetové stránky vytváří výbornou a moderní prezentaci Centra pro mládež.

Jan Pilař, Centrum pro mládež

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu