Centrum pro rodinu nabízí program všem věkovým kategoriím


Řadu zajímavých aktivit si na říjen letošního roku připravilo olomoucké Centrum pro rodinu. Jeho pracovníci zvou například na setkání pro seniory či duchovní obnovu s dětmi a začíná také série víkendových kurzů Školy partnerství.

Olomouc: Ve dnech 14.–16. října proběhne na Velehradě víkend pro seniory, jehož součástí jsou přednášky zaměřené na radosti a starosti stáří, rodinné vztahy, vztah k Bohu a prohloubení duchovního života. Víkendu také nabídne příležitost ke společným modlitbám, rozjímání, adoraci, mši svaté, svátosti smíření, případně i pomazání nemocných, a k rozhovoru s knězem a lektorkami. Přihlásit se lze telefonicky nebo písemně na adrese: Marie Budínová, Prostřední 437, 765 02 Otrokovice, tel.: 608 407 141.

Ve stejném termínu se v Rajnochovicích uskuteční první ze série víkendových kurzů Školy partnerství. Jde o kurz věnovaný problematice mezilidských vztahů, především pak vztahům mezi mužem a ženou. Je určen mladým ve věku od 16 let, partner není podmínkou. Program kurzu je rozdělen do šesti na sebe navazujících víkendových setkání v průběhu školního roku. Zahrnuje celkem 16 tematických bloků přednášek, skupinové práce a zážitkových aktivit i možnost konzultací s odborníky, první setkání se uskuteční právě 14.–16. října. Pro bližší informace a přihlášky lze kontaktovat ADCŽM Přístav, 768 71 Rajnochovice 12, tel.: 573 391 156, e-mail: pristav@centrum.cz; web: old2.ado.cz/mladez.

Na následující víkend, tedy dny 21.–23. října, je naplánována duchovní obnova pro rodiny s dětmi na Svatém Hostýně s tématem „Spiritualita manželství dle teologie Jana Pavla II.“. Připraven je souběžný program pro rodiče i děti, během promluv pro manžele je zabezpečeno hlídání dětí. V náplni víkendu nechybí promluvy kněze – ředitele sekce pro mládež ČBK P. Jana Balíka, dále společná modlitba, adorace, mše svatá, možnost svátosti smíření nebo rozhovoru s knězem a pro děti jsou připraveny katecheze a hry. Bližší informace poskytne Josef Záboj, tel.: 587 405 250, e-mail: zaboj@arcibol.cz.

Podrobné informace o těchto i dalších připravovaných aktivitách, přihlášky a plakáty připravovaných akcí, setkání a aktivit i ohlédnutí za těmi, které již byly, jsou k dispozici na webových stránkách Centra pro rodinu olomoucké arcidiecéze:www.rodinnyzivot.cz

Peter Markovič, CPR

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu