Centrum pro rodinu zve děti, seniory i osamělé matky


Řadu zajímavých aktivit si na konec léta připravilo olomoucké Centrum pro rodinu. Jeho pracovníci zvou například na pouť pro rodiny s dětmi, přípravu snoubenců na manželství, setkání pro osamělé ženy nebo víkend pro seniory. Každého setkání se zúčastní i odborníci na danou problematiku.

Olomouc: Poslední srpnovou sobotu, 27. srpna 2011, se na Svatém Hostýně uskuteční tradiční pouť dětí a rodin. Mše svatá, které bude předsedat biskup Josef Hrdlička, začíná v 10.15 hodin a doprovodí ji schola Venimus z Frýdku. Na odpoledne, v době od 13.00 do 15.00 hodin, je připraven program her a soutěží pro děti i rodiče – dostane se i na odměny a zmrzlinu. Smyslem pouti je společně poděkovat Panně Marii za ochranu a pomoc v době prázdnin a vyprosit potřebné milosti dětem a vnukům pro nadcházející školní rok. Bližší informace podá vedoucí Centra pro rodinu Josef Záboj, tel. 587 405 250, e-mail zaboj@arcibol.cz.

Pro páry, které se rozhodly uzavřít církevní sňatek, je určena příprava snoubenců na manželství. Mezi přednášenými tématy se objeví komunikace mezi partnery, řešení problémů, které společný život přináší, důležitost odpuštění i společně prožívaného času, přirozené rozdíly mezi mužem a ženou, sexualita a rodičovství, podstata svátostného manželství či manželský slib. Přednášejícími jsou především zkušené manželské páry. Příprava snoubenců se uskuteční již po naplnění kurzu pěti páry snoubenců a začíná víkendem 16.–18. září stráveným společně v prostředí bývalého kláštera v obci Újezd u Uničova. Další setkání budou vždy v pátek, a to v termínech 30. září, 14. října, 21. října, 4. listopadu a 25. listopadu. Příprava probíhá v podvečerních hodinách od 17.00 do 19.30 na kurii arcibiskupství, Biskupské nám. 2 v Olomouci. Bližší informace poskytne a přihlášky přijme Marcela Kořenková, tel. 587 405 251, e-mail korenkova@arcibol.cz.

Na setkání žen v obtížných životních situacích zve Centrum pro rodinu všechny ovdovělé, svobodné, vdané či rozvedené ženy. Pravidelná setkání budou probíhat ve Farním domě u sv. Václava v Olomouci, to nejbližší se uskuteční 6. září od 16.00 hodin s Marcelou Řezníčkovou na téma „Jak to všechno ukočírovat?“. Následovat bude 4. října setkání s MUDr. Jitkou Krausovou na téma „Malý princ I“. Bližší informace poskytne Marcela Řezníčková, tel. 587 405 250-3, e-mail reznickm@arcibol.cz.

Ve dnech 23.–25. září 2011 se na Svatém Hostýně koná víkend pro seniory, určený pro ty, kteří prožívají „třetí věk“ svého života. Součástí víkendu jsou přednášky zaměřené na radosti a starosti stáří, rodinné vztahy, vztah k Bohu a prohloubení duchovního života. Během víkendu bude příležitost ke společným modlitbám, rozjímání, adoraci, mši svaté, svátosti smíření, popř. i svátosti pomazání nemocných a k rozhovoru s knězem a s lektorkami. Přihlásit se lze telefonicky nebo písemně na adrese Marie Budínová, Prostřední 437, 765 02 Otrokovice, tel. 608 407 141.

Poslední zářijový víkend proběhne také víkend pro osamělé matky v Českém Těšíně, určený těm maminkám, které z nejrůznějších důvodů vychovávají své děti samy. Kromě přednášek a ztišení nabídne příležitost k osobnímu rozhovoru s knězem, k prožití společenství modlitby i k setkání s jinými ženami. Program víkendu je určen pouze pro maminky, děti je třeba nechat doma. Víkend povede P. Antonín Krasucki OP. Bližší informace poskytne a přihlášky přijme Marcela Řezníčková, tel. 587 405 253, e-mail reznickm@arcibol.cz.

Podrobné informace o těchto i dalších připravovaných aktivitách, přihlášky a plakáty připravovaných akcí, setkání a aktivit i ohlédnutí za těmi, které již byly, jsou k dispozici na webových stránkách Centra pro rodinu olomoucké arcidiecéze: www.rodinnyzivot.cz

Peter Markovič, CPR

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu