Charita a firma Koutný obleče přes tisíc lidí v nouzi


Kabáty, obleky, saka, kalhoty i vesty zaplnily v prosinci celý prostor skladu Arcidiecézní charity Olomouc. Přes 1 400 kusů oblečení dodala firma Koutný s.r.o. Slušivé oděvy poputují k potřebným lidem. První várku vyšle Charita během ledna na Ukrajinu.

I lidé, kteří jsou v nouzi, se ustrojí, a to díky daru firmy Koutný. Ten čítá 15 krabic s kalhotami a vestami a potom kabáty, obleky a saka zavěšená na více jak 1 100 ramíncích. „Jsme rádi, že můžeme alespoň tímto pomoci a věříme, že tímto darem pomůžeme zlepšit život lidem, kterým osud nepřál tak jako nám,“ sděluje za firmu Petra Koutná.

Oděvy poputují k potřebným mužům například na Ukrajinu. Kabáty a saka je nejen zahřejí. Mnozí totiž nemají peníze na to, aby si pořídili slušné oblečení, které přitom určité situace vyžadují. „Přece jen se říká: Šaty dělají člověka. Darované oblečení tak využijí muži ze sociálně slabých rodin pro běžné nošení, ale může se hodit třeba i v případě, že půjdou na pracovní pohovor, čímž se zvýší jejich šance práci získat,“ říká vedoucí humanitárního oddělení ACHO Martin Zamazal.

Ukrajina se aktuálně potýká s velkou nezaměstnaností, ale také frustrací z bezvýchodné situace, která u mnohých lidí vede až k alkoholismu. Spousta mužů se vrací z válečného konfliktu na východě země s psychickými problémy. Přicházejí o zaměstnání, oni i jejich rodiny nemají peníze na bydlení, ani na jídlo…

I v naší zemi jsou lidé, pro které je podobné oblečení luxusem a nemohou si ho dovolit i přes to, že ho potřebují. Dar tak pomůže také mužům, kteří jsou klienty sociálních zařízení Charit olomoucké arcidiecéze. Děkujeme firmě Koutný s.r.o. za její ochotu pomáhat.

Karolína Opatřilová, ACHO

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu