Charita pořádá výstavu fotografií o Jamajce


V olomoucké kavárně BeTreKa bude v pondělí 11. dubna 2011 zahájen cyklus výstav fotografií s tématikou rozvojových zemí. V rámci projektu „Pomáhejte s námi!“ bude postupně skrze objektivy humanitárních pracovníků, stážistů, dobrovolníků ale i specialistů na humanitární a rozvojovou pomoc představena trojice rozvojových zemí, první z nich je Jamajka.

Olomouc: Výstava o Jamajce potrvá v Betrece do konce měsíce dubna. V pondělí 11. dubna od 16.00 hodin ji zahájí jeden z autorů fotografií, Marek Kroupa. V rámci otevření výstavy proběhne krátká prezentace o této zemi s prostorem pro diskusi a doplňující dotazy.

„Reálie této země v Karibiku jsme rozdělili do dvou polovin. První, líbivější, lidé znají z nabídek cestovních kanceláří. Kontrastní, druhá tvář Jamajky zahrnuje sociální problémy, které chceme na fotografiích představit,“ vysvětluje autor fotografií Marek Kroupa a dodává: „Já jsem nejvíce poznal situaci hendikepovaných, se kterými jsem tam pracoval. Právě oni a dále děti s HIV AIDS a svobodné matky jsou neohroženější skupiny, o které se stát není schopen plně postarat a vše pak závisí na pomoci neziskových organizací.“

Marek Kroupa na Jamajce strávil tři měsíce v rámci své studijní praxe na Vyšší odborné škole sociální Caritas. Díky jeho praxi se v této zemi otevřela širší spolupráce a i letos tam již vyrazili další studenti. Na výstavě budou k vidění také fotografie jeho kolegyně Elišky Gerthnerové. Výstavu o Jamajce v květnu a červnu vystřídat výstavy o Ukrajině a Hondurasu.

Všechny tři výstavy se konají v rámci projektu „Pomáhejte s námi!“. Arcidiecézní charita Olomouc ve spolupráci s Caritas VOŠs a za podpory Ministerstva zahraničních věcí ČR chce tímto způsobem podpořit rozvojové vzdělávání a osvětu.

Kavárna Betreka, „BEzbariérová TRÉninková Kavárna“, je projekt Charity Olomouc a nachází se v přízemí Café Betánie v Olomouci, Wurmově ulici č. 5.

Bližší informace o výstavě nebo o projektu „Pomáhejte s námi“ poskytne Veronika Mechová, tel. 588 519 469, mobil: 604 410 760, e-mail: veronika.mechova@acho.charita.cz nebo Marek Navrátil, tiskové oddělení Arcidiecézní charity Olomouc, mobil: 739 52 62 78.

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu