Církevní školka Ovečka přivítala nové předškoláky


Již potřetí od svého vzniku přivítala včera, 2. září 2013, Církevní mateřská škola Ovečka nové předškoláčky. V letošním roce poprvé otevřelo dveře olomoucké církevní školky a nazulo si nové přezůvky celkem 15 dětí a počet předškláčků se tak zvýšil na celkem 45.

Olomouc: Nové i stávající děti mohly nakouknout do svých nově upravených a vybavených tříd. Postupně vybudováváme vnitřní i venkovní prostory. K tomuto účelu nám letos pomohly finance z grantového projektu ze Statutárního města Olomouce.

Děti se tedy hned první den těšily z nových molitanových kostek, nových her, stavebnic, které je motivovaly ke konstrukčním hrám.

Pro rozvoj paměti a vizomotorického cvičení si děti mohou zahrát hry LOGICO nebo PICCOLO, které rovněž vedou děti k rozvoji předčtenářských dovedností. K rozvoji koordinace pohybu jsme zakoupili balanční překážkovou dráhu.

Venkovní prostory školní zahrady jsme v posledních prázdninových týdnech vybavili stánkem, houpacím mostem a medvídkem k prohazování. První školní den nás překvapily i nové lavičky k odpočinku i herním aktivitám. Krásné a pohodové dopoledne jsme zahájily seznámením s naší školkou a hrou „Bůh nás má rád, neboj se vstoupit“.

Děti se prvních zářijových dní nemohly dočkat a jak nám sdělovali rodiče, těšily se do školky tak, že ani nedospaly rána. My se těšíme, že v této radostné a pohodové atmosféře budou probíhat i následující dny.

Ilona Hamplová, ředitelka

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu