Církevní školy předvedou v Odrách uměleckou činnost svých žáků


Ve dnech 20. až 22. března 2012 zažijí Odry již 19. setkání studentů církevních škol z celé České republiky. Ke 20 českým školám například z Prahy, Brna, Olomouce, Kroměříže, Prostějova, Opavy, Oder či Ostravy se poprvé připojí také hosté z dalekých Košic. Diváci během přehlídky shlédnou celkem 63 představení.

Odry: Přehlídkový program bude zahájen v úterý 20. března v 9.00 hodin a celý úterní den bude patřit dětem z církevních základních škol i hostům ze základních škol z Hranic, Nového Jičína a Oder. V první dopolední přestávce se uskuteční vernisáž výstavy fotografií oderského kněze P. Petra Kuníka nazvaná: „Sicílie – země plná vášně, aneb naše cesta za přáteli“ z putování skupiny studentů a vyučujících oderské školy. Na vernisáži zazpívají děti z pěveckého sboru Holoubci a hrdličky ze Základní školy sv. Zdislavy v Kopřivnici. První den naplněný dvaceti hudebními, tanečními, recitačními i divadelními vystoupeními bude ukončen hodnotícím seminářem odborné poroty ve 13.45 hodin.

Druhý a třetí přehlídkový den začnou ráno v 8.00 hodin a budou patřit studentům středních škol. Přijedou například studenti z Arcibiskupského gymnázia v Kroměříži, Biskupského gymnázia v Českých Budějovicích, Brně a Ostravě, z Křesťanského gymnázia v Praze, z Cyrilometodějského gymnázia v Brně a v Prostějově, i z odborných škol z Brna, Bojkovic, Havířova, Oder a Košic. Studenti vystoupí před svými kamarády i diváky celkem ve 47 představeních v celé šíři uměleckých aktivit – klasická vystoupení hudební, taneční, recitační i divadelní, doplní také šermíři i vlastní filmová tvorba. Vše se bude konat pod dohledem odborné poroty, jejíž postřehy, rady a doporučení si studenti vyslechnou ve čtyřech seminářích.

Čtvrteční odpolední program, tedy závěrečný čas přehlídky již tradičně patří slavnostní mši svaté v kostele svatého Bartoloměje, kterou bude od 14.30 hodin celebrovat ostravsko-opavský biskup František Václav Lobkowicz. Následovat budou tři slavnostní galaprogramy. V odpoledním galaprogramu od 16.30 hodin bude biskup Lobkowicz spolu s generálním vikářem Mons. Martinem Davidem předávat diplomy a ocenění vítězům celostátní literární soutěže „Po stopách svatých“. V galaprogramu od 17.00 hodin budou předány ocenění za nejlepší studentská představení uplynulých tří přehlídkových dní a noční galaprogram pak potěší příznivce studentských kapel.

Další informace o přehlídce i podrobný program jednotlivých dní lze najít na webových stránkách školy.

Pavla Hostašová, ředitelka SPŠ a SZŠ sv. Anežky České v Odrách

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu