Církevní ZŠ ve Veselí slavila sv. Martina i poděkování za úrodu


Do českého parlamentu i bývalého císařského sídla ve Vídni zavítali během letošního podzimu žáci Církevní základní školy ve Veselí nad Moravou. Kromě toho také děkovali za úrodu, slavili sv. Martina, zhlédli anglické divadlo a besedovali se spisovatelkou Martinou Bittnerovou.

Poděkování za úrodu

Poděkování za úrodu. Foto CZŠ Veselí nad Moravou23. října byla zahájena výstava plodů u příležitosti poděkování za úrodu. Duchovního úvodu se ujal děkan P. Václav Vrba a poté následovaly hry a soutěže s podzimní tematikou, které připravili učitelé a starší žáci.

Deváťáci na exkurzi v Praze

Ve dnech 22.–23. října navštívili žáci 9. ročníků Prahu. Zavítali zde do Parlamentu ČR, zhlédli významné památky hlavního města a získali mnoho poznatků z historie i současnosti.

Podzimní Vídeň

Podzimní Vídeň. Foto CZŠ Veselí nad MoravouV průběhu podzimních prázdnin navštívili žáci 2. stupně Vídeň. Prohlédli si krásné zahrady zámku Schönbrunn, navštívili Uměleckohistorické a Přírodovědné muzeum. Na závěr se pobavili v zábavním parku Prater.

Beseda se spisovatelkou

Ve spolupráci s Městskou knihovnou ve Veselí proběhla ve škole beseda se spisovatelkou Martinou Bittnerovou. Autorka žákům 8. a 9. ročníků prostřednictvím prezentace a svých knih představila dvě nejvýraznější osobnosti 19. století – K. H. Máchu a B. Němcovou.

Svatomartinský pochod

Svatomartinský pochod. Foto CZŠ Veselí nad MoravouV úterý 11. listopadu se v pozdních odpoledních hodinách uskutečnil pochod na počest svátku sv. Martina. Účastníci průvodu si svítili lucerničkami a na cestě ze zámeckého parku k budově školy je doprovodil i opravdový bělouš se sv. Martinem. U školy proběhlo krátké kulturní vystoupení – „Legenda o sv. Martinovi“. Každý účastník průvodu dostal symbolický dárek – bílého koníka na špejli a malé občerstvení. Díky za organizaci pěkného svatomartinského setkání patří členům žákovského parlamentu školy.

Anglické divadlo

Žáci 4. až 9. ročníků zhlédli tři divadelní představení v anglickém jazyce, které si připravili herci z The Bear Theatre Education z Prahy. Podařilo se jim vtáhnout děti do děje, a ty si tak mohly vyzkoušet své schopnosti porozumění a komunikace v angličtině.

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu