Co mají společného adventní věnce a sirotci v Mongolsku?


Charita Olomouc se podílí na podpoře misijního sirotčince Verbist Care Center v mongolské metropoli Ulánbátaru. V hlavním městě Mongolska žije, dle informací OSN, více než dva tisíce dětí na ulici v otřesných podmínkách. Finanční částku k podpoře těchto dětí získává Charita Olomouc prostřednictvím výroby a benefičního prodeje adventních věnců, který bude probíhat od 1. prosince 2013.

Olomouc: „Do již tradiční akce se zapojuje řada ochotných dobrovolníků, celá farní společenství – farnost sv. Václava v Olomouci, Dolany, Svatý Kopeček, uživatelé služeb Charity Olomouc – lidé bez domova a lidé s duševním onemocněním, nebo například i žáci Církevního gymnázia Německého řádu,“ uvedl k výrobě Martin Rejšek z Charity Olomouc.

Výroba věnců probíhá v týdnu před první adventní nedělí, během které si mohou zájemci věnce zakoupit před začátkem mše svaté před některými kostely v Olomouckém děkanátu. Prodej bude dále probíhat až do 6. prosince v sekretariátu Charity Olomouc (Wurmova 5), nebo si lze věnec objednat prostřednictvím emailové adresy av@olomouc.charita.cz.

Přiložte ruku k dílu tím, že nám pomůžete s výrobou, nebo samotným zakoupením adventního věnce. Minulý rok jsme mohli, díky vaší ochotě a štědrosti, podpořit Verbist Care Center částkou 57.968,- Kč. Děkujeme Vám. Více informací o projektu naleznete na našich webových stránkách www.olomouc.charita.cz.

Zdroj: Charita Olomouc

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu