Čtení Bible zahájilo projekt Paschalia Olomucensia, program pokračuje výstavou a promítáním filmu


Čtyřiadvacetihodinovým čtením Bible v kapli olomoucké radnice byl v pondělí 21. března 2016 zahájen projekt Paschalia Olomucensia. Ten kromě toho nabízí i výstavu nazvanou „Bible včera, dnes a zítra“ a na Velký pátek i promítání filmu Umučení Krista, které se v Olomouci uskuteční jako na jediném místě v ČR.

Pořadatelé projektu Paschalia Olomucensia získali jako jediní v České republice od americké společnosti práva na jedno promítání filmu Umučení Krista. Na Velký pátek (25. března), který je v naší zemi letos poprvé státním svátkem, se proto program „Paschalie“ přesune do kina Metropol, kde se ve 21.00 hodin uskuteční promítání tohoto amerického filmu Mela Gibsona z roku 2004.

Děj přibližuje posledních dvanáct hodin života Ježíše z Nazareta. Jedná se o upravené pašije inspirované všemi čtyřmi evangelii. Scénář k filmu napsal známý herec, producent a režisér Mel Gibson ve spolupráci s Benedictem Fitzgeraldem. Zvláštností filmu je i to, že dialogy v něm probíhají v originálních jazycích, to znamená dobové latině, aramejštině a dalších. Film je opatřen titulky.

Kam o velikonočních svátcích?

Přijďte do křížové chodby v kostele sv. Michala, kde můžete spatřit více než 300 Biblí – různá vydání, z různého historického období, v různých jazycích a pro různé potřeby (Bible pro vojáky, Bible pro uvězněné apod.). Unikátní putovní výstava Bible včera, dnes a zítra ve speciálním rozsahu představí Bibli a její poselství. Nejstarší Bible pochází z 16. století. K vidění bude výjimečná sbírka 200 rytin od Gustava Dorého, samozřejmě na biblické motivy. Nejen pro děti budou k vidění nádherné obrázky dětí s biblickými motivy doplněné různými výtvory inspirované biblickými příběhy.

Více informací o projektu Paschalia Olomucensia je k dispozici na tomto místě.

Text a foto: Petarda Production

Fotografie ze zahájení projektu: čtení Bible a vernisáž výstavy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Add to calendar

Podzimní festival

podzimni-festiva

 

Jubileum
Rudolfa Jana

 

rudolf-jan

 

Majetkové narovnání
(tzv. restituce)

 

majetkove-narovnani

ehp-fondy

OLDIN

 

Apoštolát modlitby

apostolat-modlitby

 

Hledat

 

WebArchiv - archiv českého webu